Home Lifestyle Body DON’T SWEAT IT: 4 tips om komaf te maken met zweetvoeten

DON’T SWEAT IT: 4 tips om komaf te maken met zweetvoeten

Durf jij na een lange dag je schoenen bijna niet uit te trekken?

zweetvoeten
© Getty

Kan jij op een hete dag zoals vandaag toch zonder je favoriete sneakers of ben jij met dit warme weer een uurtje gaan sporten met dichte schoenen? Dan is de kans groot dat je een niet zo aangenaam geurtje opmerkt wanneer je na een lange dag je schoenen eindelijk uittrekt. Herkenbaar? Probeer onderstaande 4 tips tegen zweetvoeten dan eens een keertje uit.

Op een warme dag zoals vandaag is het niet abnormaal dat we meer zweten dan anders. Je oksels kan je nog verluchten door een luchtig topje te dragen of door regelmatig een vleugje deodorant aan te brengen. Je voeten zijn een andere zaak en als je graag sneakers draagt, zitten ze vaak een hele dag gevangen in een afgesloten ruimte. Resultaat? Als je na een lange dag eindelijk je schoenen uittrekt, heb je dan ook het gevoel dat je net niet gaat flauwvallen.

Wanneer je sneakers draagt en je door de warmte last krijgt van zweetvoeten zet dit zich vaak om in een niet zo aangename geur. De soort sneakers die je draagt spelen hierbij al een belangrijke rol. Zeker als je in de zomer regelmatig sport, kan je best je schoenen afstemmen op het weer. Sportschoenen die voor een stuk uit rubberen materialen vervaardigd zijn of die voornamelijk uit synthetische stoffen bestaan, maken de situatie vaak alleen maar erger. Sneakers met mesh details zorgen er op hun beurt voor dat je voeten beter kunnen ademen. Daarnaast zijn er naast het type schoen nog een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om zweetvoeten te voorkomen.

1. Trek je zweterige sokken meteen uit

Ben jij net een halfuurtje gaan lopen of gaan wandelen met dit warme weer? Trek dan meteen je kousen uit als je thuiskomt. Zo blijven je voeten niet gevangen in een vochtige ruimte en krijgen ze de kans om voldoende te verluchten waardoor er minder snel geurtjes zullen optreden.

2. Laat je schoenen aan de lucht drogen

Loop wanneer je thuis bent niet langer rond in je schoenen dan nodig. Zwier ze ook niet meteen weer de kast in, maar geef ze de kans om goed te drogen. Zet ze bijvoorbeeld op een zonnige plaats in huis of zelfs buiten op je terras voor je ze wegruimt. Draag je extra zooltjes in je schoenen? Haal dan ook deze uit je sneakers en laat ze eventjes aan de lucht drogen.

3. Gebruik wat deodorant op je voeten

Heb je meer last van zweetvoeten dan de gemiddelde persoon of heb je bijvoorbeeld een actief beroep waardoor je net iets meer nodig hebt? Wees dan niet bang om een deodorant voor je voeten te gebruiken. Daarnaast bestaan er ook verschillende sprays de je in de binnenkant van je schoen mag spuiten.

4. Wissel je sneakers af

Zweer je steevast bij hetzelfde paar witte sneakers of heb je maar één paar loop- of werkschoenen? Dan is het geen slecht idee om een paar extra schoenen aan te schaffen. Zeker als het buiten erg warm is, is het beter om hetzelfde paar schoenen geen twee dagen na elkaar te dragen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.