https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Amerikaanse zender Fox geeft met ‘The Masked Dancer’ een nieuwe draai aan...

Amerikaanse zender Fox geeft met ‘The Masked Dancer’ een nieuwe draai aan ‘The Masked Singer’

Alsof zingen in die kostuums nog niet vermoeiend genoeg was!

the masked dancer
© Instagram @maskeddancerfox & getty

‘The Masked Singer’ was bij ons een echt kijkcijferkanon. De Amerikaanse zender Fox geeft nu een nieuwe draai aan dit populaire format met ‘The Masked Dancer’. Dit keer moeten bekende gezichten hun beste dansbeentje voorzetten terwijl ze een spectaculair masker en kostuum dragen.

Heel wat mensen waren voor de allereerste aflevering van ‘The Masked Singer’ op VTM werd uitgezonden bijzonder sceptisch over het programma, maar het merendeel was na de eerste minuten al volledig verkocht! Dat zorgde ervoor dat het een van de best bekeken programma’s ooit was op de zender. Week na week probeerde kijkend Vlaanderen aan de hand van hun zang te raden welke bekende gezichten schuilgingen achter onder anderen Aap, Libelle, Koningin, Wolf en Duiker. Terwijl wij al uitkijken naar een tweede seizoen, dat er sowieso aankomt, geeft de Amerikaanse zender Fox een nieuwe draai aan het populaire format. Vanaf eind december kunnen ze daar kijken naar ‘The Masked Dancer‘.

Dansroutine

Het opzet van de show blijft hetzelfde: bekende mensen die zich vermommen. Het is aan de jury en het publiek om te raden wie achter die magnifieke kostuums schuilgaat. Dit keer moeten de deelnemers niet hun beste zang-, maar danstalent bovenhalen! Het was al een hele opgave om gewoon nog maar te bewegen in die loodzware pakken, dat zagen we week na week aan de bezwete hoofden die onder het masker opdoken, maar nu moeten ze dus ook een volledige dansroutine uit hun mouw schudden. Ze zullen dit doen aan de zijde van een professionele danspartner. Gelukkig zijn de pakken zo te zien wel aangepast aan deze nieuwe opdracht.

‘The Masked Dancer’ is vanaf 27 december te zien op Fox en wordt gepresenteerd door Craig Robinson. De Amerikaanse jury bestaat uit Ken Jeong (bekend van ‘The Hangover’), Brian Austin Green (bekend van ‘Beverly Hills, 90210’), Ashley Tisdale (bekend van ‘High School Musical’) en zangeres Paula Abdul. Er werden ook al een paar personages voorgesteld, namelijk Suikerspin, Krekel, Exotische Vogel, Luiaard, Tulp, Zebra, IJsblok, Hamerhaai, Discobal en Mot. Zij zullen elke week de beentjes losgooien in verschillende dansstijlen.

Ellen DeGeneres

Fox haalde trouwens de mosterd voor dit programma bij ‘The Ellen DeGeneres Show’. De presentatrice had al geruime tijd als parodie op ‘The Masked Singer’ de terugkerende rubriek ‘The Masked Dancer’ in haar talkshow waarin ze gemaskerde celebs liet dansen voor een bekende jury. Zij moesten dan raden wie zijn/haar/hun beste moves bovenhaalde.

Wij wachten alleszins al vol spanning op het moment dat de eerste filmpjes van het programma op YouTube verschijnen. En wie weet, brengt dit nieuwe format VTM op het idee om hetzelfde te doen in ons Belgenlandje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: