Home Lifestyle Body 11 coole sportaccessoires om het koel te houden tijdens de hittegolf

11 coole sportaccessoires om het koel te houden tijdens de hittegolf

Een petje, een drinkrugzak of een zweetbandje.

sport hittegolf
© noah buscher via unsplash, Decathlon, A.S.Adventure & bol.com

Het wordt de komende dagen bloedheet! Wil je ondanks de tropische temperaturen je sportsessie toch niet aan de kant schuiven, dan hebben we een aantal accessoires die je work-out een tikkeltje aangenamer én vooral koeler zullen maken.

We zouden je de komende dagen, wanneer de temperaturen de lucht inschieten, toch aanraden om niet pal op de middag – lees: het warmste moment van de dag –  te sporten. Ga heel vroeg in de ochtend lopen wanneer het nog relatief fris(ser) is of heel laat ‘s avonds/’s nachts als het al wat afgekoeld is. Heb je daar geen tijd of zin voor, en is het toch nog (te) warm als je aan je work-out begint, dan kunnen deze coole – letterlijk en figuurlijk – accessoires misschien een beetje verkoeling brengen.

1 / 11
Ventilator
Handdoek
Sportmondmasker
Drinkfles
Waterproof zonnecrème
Petje
Drinkrugzak
Shortje
Topje
Zweetbandje
Zonnebril
Ventilator
Ventilator

Is het toch een tikkeltje te warm om buiten te trainen, blijf dan lekker binnen en zet een ventilator in de kamer waar je van plan bent om je work-out te doen.

€ 29,99 – Bol.com

Handdoek
Handdoek

Het beste gevoel ooit is om tijdens je work-out je bezwete lichaam met een natte handdoek af te koelen.

€ 5 – Decathlon

Sportmondmasker
Sportmondmasker

Een mondmasker dragen, is niet verplicht als je intensief sport buiten. Wil je je toch overal aan de coronamaatregelen houden en veilig voelen? Ga dan voor een exemplaar van een sportmerk, want die stoffen zijn ervoor gemaakt om zweet af te voeren zodat je niet oververhit raakt.

€ 14,95 voor 3 stuks – Adidas

Drinkfles
Drinkfles

Het is heel belangrijk om veel te drinken in dit warme weer, en zeker als je nog eens veel vocht verliest tijdens het sporten.

€ 14,99 – Hunkemöller

Waterproof zonnecrème
Waterproof zonnecrème

Zelfs bij het sporten, moet je je goed insmeren met zonnecrème. Net omdat je veel zal zweten, is het belangrijk om voor een waterproof exemplaar te kiezen.

€ 7,50 – Hema

Petje
Petje

De zon kan enorm branden op je hoofd. Bescherm jezelf, en bespaar je een hele avond hoofdpijn, door een hip en handig hoofddeksel te dragen.

€ 24,99 – Asos

Drinkrugzak
Drinkrugzak

Een drinkfles voortdurend in je hand houden tijdens het lopen, is niet handig. Je kan daarom voor een drinkrugzak kiezen die je kan vullen met 1 liter water.

€ 20 – Decathlon

Shortje
Shortje

De meesten zweren bij een legging om te lopen, maar in deze tropische temperaturen doet het enorm veel deugd om met blote benen te sporten.

€ 27,99 – Hunkemöller

Topje
Topje

Kies voor een stof die je huid laat ademen en je zweet goed afvoert. Ga ook voor een T-shirt of topje dat wat losser zit.

€ 4 – Decathlon

Zweetbandje
Zweetbandje

Zweetdruppeltjes die langs je voorhoofd naar beneden dwarrelen, zijn onvermijdelijk. Met een zweetbandje zorg je ervoor dat ze niet in je ogen lopen.

€ 8,49 – Asos

Zonnebril
Zonnebril

Niet handig bij alle sporten, maar bij het fietsen bijvoorbeeld is een goede zonnebril een welkom accessoire.

€ 14,95 – Bol.com

Lees ook: