Home Lifestyle HITTEGOLF: 7 x sporten die zelfs in deze warmte tof zijn

HITTEGOLF: 7 x sporten die zelfs in deze warmte tof zijn

En neen, je hebt er geen zwemvliezen voor nodig!

© Getty

Sporten is sowieso niet altijd onze favoriete bezigheid, en al zeker niet als we nog voor we aan de training beginnen al okselvijvers hebben. Maar hoe kunnen we onszelf ook tijdens deze hitte motiveren om te sporten? Wij zochten enkele alternatieve (en toffe) sporten.

Sporten in de zomer mag, al moet je wel een aantal maatregelen nemen. Met deze zeven sporten kan je je even helemaal uitleven en dat zonder je onnodig uit te putten. PS het mooie bruine kleurtje krijg je er gratis bij.

1. Rolschaatsen

Rolschaatsen is hot én perfect om na de werkuren even uit te blazen. Je blijft in beweging, maar hoeft je lichaam niet tot het uiterste te drijven. Het is trouwens ook de ideale manier om zonder schuldgevoel dat bolletje ijs tijdens je route naar binnen te werken. Motivatie on point!

2. Hoelahoepen

Wandel naar het park en zoek een plaatsje in de schaduw uit om er te hoelahoepen. Het is goed voor je rug, buikspieren én het is allesbehalve intensief. Lees tijdens het hoelahoepen dat boek dat je maar niet opengeslagen krijgt, of luister naar je favoriete zomerschijfjes.

3. Yoga

Hoelahoepen is niet de enige sport die je in het park of je tuin kan beoefenen, want ook yoga kan je perfect in de schaduw doen! Leg je matje op je favoriete plaatsje en doe je oefeningen voor een keer niet in de living of die muffe sportzaal, tenzij je last hebt van hooikoorts, natuurlijk!

4. Kubben

Nodig je vriendinnen uit en beoefen samen een toffe sport uit! Je hoeft echt niet te gaan tennissen om calorieën te verbranden en het is ook niet nodig om samen het zwembad in te duiken. Haal gewoon dat goede oude buitenspel naar boven en speel een potje kubb of petanque, terwijl jullie gezellig van een fruitsap of cocktail drinken.

5. Sporten in het bos

In een groot aantal bossen staan leuke fitnesstoestellen die je gratis en voor niets kan gebruiken. Meestal worden de toestellen gebruikt door voorbijgangers die graag eens even gek willen doen (lees: guilty), maar je kan er wel degelijk ook écht op sporten. Het grote voordeel? Altijd schaduw!

6. Mountainbiken

Af en toe nood aan een beetje avontuur? Ga dan eens mountainbiken! Het is eens iets anders dan die zoveelste fietsroute en het kan heel verkoelend zijn, omdat je bij de meeste mountainbikeroutes door frisse bossen scheurt. Misschien wordt het wel jouw nieuwste passie?

7. Kajakken

De allertofste sporten tijdens de zomer zijn sowieso watersporten. Toch is zwemmen in de zee of een overvol buitenzwembad niet voor iedereen weggelegd. Een leuk en avontuurlijk alternatief voor die opblaasbare boot is een echte kajak. Huur er eentje voor een prikje en ga eens helemaal op je eentje het water in. Het is verkoelend, rustgevend en intensief.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.