Home Lifestyle Tom Waes gaat voor nieuw seizoen ‘Reizen Waes’ op avontuur in… Vlaanderen

Tom Waes gaat voor nieuw seizoen ‘Reizen Waes’ op avontuur in… Vlaanderen

En daarvoor roept hij de hulp van zijn trouwe kijkers in.

© Eén

Van Turkmenistan over Georgië tot Groenland: Tom Waes trok al naar alle uithoeken van de wereld voor zijn avontuurlijk reisprogramma. Maar deze zomer blijft ook Tom gewoon in zijn kot, of beter gezegd in eigen land. Voor het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’ trekt hij namelijk op avontuur in Vlaanderen, en daarvoor roept hij de hulp van zijn trouwe kijkers in.

Voor een keertje zal Tom zijn paspoort en rugzak eens in de kast kunnen laten liggen, want geen vluchten betekent ook geen knotsgekke avonturen aan de andere kant van de wereld. Hoewel Tom in februari nog drie weken in Japan vertoefde voor een ‘Reizen Waes’-special rond de Olympische Spelen zag hij de rest van zijn nieuwe seizoen bij zijn terugkeer in het water vallen. Thuisblijven is jammer genoeg de enige optie momenteel, maar dat wist hem tegelijkertijd ook te inspireren. Waes zal de komende tijd namelijk het avontuur in eigen land opzoeken, en wil met ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ bijzondere plekken dichtbij huis in de spotlight zetten.

Een zomer in ons kot

Aangezien Tom in het buitenland de hulp krijgt van verschillende ‘fixers’, is hij ook nu op zoek naar hulp van locals. ‘Ik vraag me al lang af wat ik allemaal zou ontdekken als ik in Vlaanderen op dezelfde manier op avontuur zou trekken zoals ik dat anders doe’, vertelt Tom. ‘En omdat ik écht nieuwsgierig ben naar wat er hier allemaal leeft qua vreemde tradities, rare culinaire gewoontes, straffe figuren, etc., ben ik natuurlijk ook op zoek naar allerlei tips.’ Ken jij zo’n superplek waarmee je Tom weet te verrassen? Of een raar gerecht, een onbekende sport of een spraakmakend figuur? Dan kan je het via deze website doorspelen, en wie weet komt Tom deze zomer weleens bij je langs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een voorsmaakje

Hoewel het op de nieuwe afleveringen dus nog even wachten is, kan je volgende maand wel al genieten van twee specials. Zo zal je op zondag 17 mei al kunnen genieten van ‘Reizen Waes blijft thuis’, een speciale aflevering waarbij Tom uitzoekt hoe de coronacrisis leeft in de landen die hij de afgelopen jaren bezocht heeft. Zo belt hij onder meer met de Chinese gids Wendy, met wie hij ooit drie weken door China trok en toen zelfs de stad Wuhan bezocht. Zij herstelt op dit moment zelf van corona en vertelt hoe ze daarmee omgaat. Vanaf zondag 24 mei kan je tenslotte genieten van de minireeks die Tom begin dit jaar maakte in Japan naar aanleiding van de Olympische Spelen. De Vlaamse ‘Reizen Waes’ zal je later dit najaar kunnen zien.

Lees ook: