Home Lifestyle Film ‘Red Sandra’, een film van Jan Verheyen en Lien Willaert, opent Film...

‘Red Sandra’, een film van Jan Verheyen en Lien Willaert, opent Film Festival Oostende

De film vertelt het ongelooflijke, waargebeurde verhaal van de familie Massart en hun strijd tegen de zeldzame spierziekte van dochter Sandra.

‘Red Sandra’ is de openingsfilm van de eerste wintereditie van Film Festival Oostende. Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert verfilmden het verhaal van het zieke meisje Sandra Massart dat ons land in 2008 in de ban hield.

Je herinnert je ongetwijfeld Pia, de baby met SMA die geen twee jaar zou worden zonder Zolgensma, een onbetaalbaar medicijn. Ons land zamelde in 2019 bijna 2 miljoen euro in voor baby Pia, en ze kreeg het prikje. In 2008 gebeurde ongeveer hetzelfde, maar dan voor Sandra Massart, een 6-jarig meisje dat aan de zeldzame spierziekte MLD leed. Er werd een miljoen euro ingezameld, maar dan werd het medicijn dat Sandra zou redden uit productie gehaald.

Ongelooflijk maar waar

Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert werkten samen aan de verfilming van het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de familie Massart. Sven De Ridder speelt papa William, die de strijd voor zijn dochter nooit opgaf. Darya Gantura, die je vooral kent van ‘Ella’, is de mama, Olga. De debuterende Rosalie Charles speelt Sandra.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Première over heel Vlaanderen

Nieuw bij deze editie van Film Festival Oostende is niet enkel de periode – normaal valt FFO in oktober, nu in januari – maar ook de openingsavond. ‘Red Sandra’ zal op 15 januari in Kinepolis Oostende getoond worden, maar is op datzelfde moment via livestream ook in alle andere Kinepolis-vestigingen en verschillende cinema’s in Vlaanderen en Brussel te zien. De rode loper die aan de openingsfilm voorafgaat, is eveneens te volgen. Op die manier wil Kinepolis Film Distribution de bioscoopsector een hart onder de riem steken en de filmliefhebber aansporen de lokale bioscoop te bezoeken. Je kan vanaf nu tickets kopen voor de openingsavond in Kinepolis Oostende. De ticketverkoop voor de andere bioscopen wordt later geopend.

Master De Bouw

Zoals elk jaar is er een Master, een bekende centrale gast die een selectie van films maakt die getoond worden op het festival. Dit jaar gaat die eer naar Koen De Bouw. Hij kiest als thema voor Age Before Beauty, waarmee hij refereert naar het loslaten van vorm, tijd, gender, of ras, in het voordeel van de inhoud. Hij wil hulde brengen aan het verhaal en een ode aan de scenarioschrijvers en -schrijfsters, de bron van creativiteit waaruit alles vertrekt. Onder andere ‘King Kong’ (1976), ‘Boyhood’ (2014) en ‘Monster’ (2003) behoren tot zijn selectie. Film Festival Oostende vindt plaats van 15 tot 23 januari 2021.

© FFO

Lees ook: