Home Lifestyle Pop-ups van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ openen binnenkort eindelijk de deuren

Pop-ups van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ openen binnenkort eindelijk de deuren

Midden april werd de wedstrijd voor hobbykoks op pauze gezet, in augustus kunnen de opnames herstarten.

mijn keuken mijn restaurant
© VTM

De vier duo’s die in april een plaatsje in de finale van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ wisten te bemachtigen, mogen binnenkort eindelijk hun pop-uprestaurants openen. Tafeltjes zijn enkel te winnen via vtm.be.

Midden april werd de laatst opgenomen aflevering van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’, de wedstrijd waarin hobbykoks een smak geld kunnen winnen, uitgezonden. De vier finalisten waren bekend, de volgende stap zou het openen van een eigen pop-up zijn. In volle lockdown was dat echter geen optie. Bijna vier maanden later ziet VTM de tijd rijp om de vier duo’s hun pop-uprestaurants te laten openen, mits strenge maatregelen. Op 9 augustus is het zover.

Speciale locaties en specifieke tijdstippen

De duo’s openen de deuren op unieke locaties. Ayse en Lorenzo nemen in Mechelen intrek in een klooster, terwijl de tweeling Deborah en Jasmina hun pop-up uitbaten in de Oude Vismijn in Oostende. Vriendinnen Mira en Anne-Sophie vatten post in een voormalige elektriciteitssite in AalstPapa Pino en dochter Claudia halen de Italiaanse keuken boven in een oude brandweerkazerne in Hasselt.

De restaurants gaan allemaal open op zondag 9 augustus. Daarna zijn ze op specifieke tijdstippen geopend voor een select publiek. Een tafeltje bemachtigen kan enkel door je in te schrijven op vtm.be en te hopen dat je geselecteerd wordt. Voorlopig zijn er per pop-up tien tijdstippen aangegeven waarop je zou kunnen gaan eten. Opgelet: er wordt op die momenten steeds gefilmd, dus de kans dat je op tv komt, is eerder groot.

De winnaar

De vier duo’s strijden voor een geldprijs van 50.000 euro. Ze geraakten tot in de finale door Sergio Herman, Marcelo Ballardin en hun medekandidaten te overtuigen van hun kookkunsten met een etentje in hun woonkamer, en door een spannende battle te winnen tegen een andere halvefinalist.

© VTM

Het is nog niet duidelijk hoe de uiteindelijke winnaar zal gekozen worden. VTM laat weten dat mensen die een tafeltje weten te bemachtigen in een van de pop-ups mee kunnen bepalen wie met de prijs aan de haal gaat. Het vervolg van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ zal in het najaar op VTM te zien zijn.

Lees ook: