Home Lifestyle Sandrine ‘Véronique’ André waarschuwt voor foutjes in nieuwe afleveringen van ‘Familie’

Sandrine ‘Véronique’ André waarschuwt voor foutjes in nieuwe afleveringen van ‘Familie’

'Wij moeten nu zelf voor elke opname checken of we de juiste kledij en make-up dragen.'

familie sandrine andré
© vtm

De nieuwe afleveringen van ‘Familie’ zullen vanaf september opnieuw te zien zijn op VTM. De opnames lagen een tijd stil door de coronacrisis en de heropstart gebeurde met heel wat veiligheidsvoorschriften. Net daarom vertelt Sandrine André, die Véronique speelt, dat kijkers hier en daar wat foutjes zullen opmerken.

Normaal gezien vindt de seizoensfinale van ‘Familie‘ eind juni plaats en nemen de acteurs in de zomervakantie een welverdiende rustpauze. Dit jaar liep dit een beetje anders en daar had de coronacrisis alles mee te maken. Het seizoen stopte plots in april, want de opnames werden noodgedwongen stilgelegd, en de nieuwe afleveringen konden pas begin juni opnieuw gefilmd worden. Iedereen op de set leefde daarbij natuurlijk strikt de veiligheidsmaatregelen na. Sandrine André, die al jarenlang Véronique Van den Bossche vertolkt, juicht dit toe, al merkt ze wel op dat dit ook voor de nodige probleempjes zorgt.

Blinkende huid

Er lopen geen schminksters of kappers meer rond op de set om zeker de social distance te respecteren. Daardoor moet de cast zich op de set zelf een beetje bijpoederen indien nodig. ‘Sommigen zullen dus iets minder perfect geschminkt in beeld komen‘, lacht de productie van de serie in Primo. Bovendien letten de kappers, make-upartiesten en stylisten er altijd op dat acteurs en actrices in twee opeenvolgende scènes dezelfde outfit aanhebben of er hetzelfde uitzien, maar nu valt ook die controle dus weg. Als je weet dat er een kleine drie maand tussen de opnames zat, besef je zeker dat de cast er goed hun hoofd moest bijhouden.

‘Wij moeten nu zelf voor elke opname checken of we de juiste kledij en make-up dragen’, vertelt Sandrine in Primo. ‘Dat lijkt misschien niet zo moeilijk, maar iedereen heeft zijn talent en dat van mij is niet het zien van een blinkende huid of perfect afgelijnde lippen. Voor mezelf privé is dat helemaal niet erg, maar voor een personage als Véronique wel. Stylisten hebben daar een geoefend oog voor en zien bijvoorbeeld ook meteen als een oorbel of kraag verkeerd zit. Ik ben dan ook benieuwd welke foutjes de kijkers uit de nieuwe afleveringen zullen halen wanneer we weer op het scherm te zien zijn.’

Lees ook: