Home Lifestyle ZIEN: Zjef geeft ons een kijkje achter de schermen tijdens de eerste...

ZIEN: Zjef geeft ons een kijkje achter de schermen tijdens de eerste opnames van de heropstart van ‘Familie’

'Het was even aanpassen, maar het is al bij al redelijk vlot gegaan.'

zjef familie
© vtm

De opnames van ‘Familie’ lagen door de coronacrisis een hele tijd stil, maar begin deze week mochten de acteurs opnieuw voor de allereerste keer op de set staan. Jan Van den Bosch, Zjef, neemt ons mee achter de schermen om te tonen hoe dat eraan toe ging.

De seizoensfinale van de populaire VTM-soap ‘Familie‘ vond heel uitzonderlijk al in april plaats, want de opnames moesten noodgedwongen stilgelegd worden door de coronacrisis. Begin deze week mochten de acteurs en actrices  tot hun grote vreugde opnieuw op de set staan, mits het naleven van strikte veiligheidsmaatregelen, voor de nieuwe afleveringen van het volgende seizoen. Kürt Rogiers (Lars) vertelde ons al in een interview dat hij er enorm naar uitkeek en Jan Van den Bosch (Zjef) toont ons nu in een filmpje hoe het er achter de schermen aan toeging op deze eerste draaidag na 75 dagen.

Knuffels, pukkels en bubbels

‘Ik ben superblij, een beetje benieuwd en een beetje bang’, aldus Jan. ‘Ga ik het nog kunnen?’ Er zijn natuurlijk een aantal dingen veranderd en Jan laat ons zien hoe dat nu in zijn werk gaat. De voorschriften staan aan de ingang met tekeningen nog eens goed uitgelegd, en op de grond staan pijlen met de juiste looprichting. ‘Janine (Bischops, nvdr.), je staat in mijn lijn! Dat begint hier al goed’, lacht Jan.

Jan vindt het verschrikkelijk dat hij zijn tegenspelers niet mag knuffelen, dus deelt hij dan maar een luchtexemplaar uit. Jan vormt als Zjef een koppel met Rudi, gespeeld door Werner De Smedt. ‘Wij hebben ons speciaal laten testen om toch een geloofwaardig koppel te spelen’, aldus Jan. ‘We hebben met onze gezinnen afgesproken dat we in elkaars bubbel zitten. Heerlijk, want dat wil zeggen dat ik hem wel eens goed mag vastpakken op de set!’

Verder zien we hoe Jan zich scheert, hoe zijn pukkel wordt weg gewerkt in de make-up en mogen we getuige zijn van de eerste actie die gegeven wordt op de set na 75 dagen verplichte pauze. ‘Het was even aanpassen, maar het is al bij al redelijk vlot gegaan’, besluit Jan. ‘Nog even wachten en we zijn terug!’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.