Home Lifestyle ‘Thuis’ is terug: opnames van nieuwe afleveringen voor het najaar kunnen starten

‘Thuis’ is terug: opnames van nieuwe afleveringen voor het najaar kunnen starten

Al zal de kijker het even zonder zwoele kusscènes moeten stellen.

Thuis
© één

Goed nieuws voor fans van ‘Thuis’, want de cast van Vlaanderens best bekeken soap staat vanaf 8 juni terug op de set. Het was al een tijdje zeker dat het minstens tot september wachten zou zijn op nieuwe afleveringen, maar fans mogen na het nieuws van de heropstart de hoop koesteren dat het alleszins niet langer dan dat zal zijn.

Op vrijdag 24 april kregen ‘Thuis’-fans een samenraapsel van reeds opgenomen scènes voorgeschoteld als vervroegde seizoensfinale. Zoals na elke finale bleef de kijker achter met de vraag wie er dood is, al is dat deze keer een groter vraagteken dan normaal. In de eindscène stapt agent Tim op een plaats delict aan het huis van Ann en Judith uit een tent waarin vermoedelijk een dodelijk slachtoffer ligt. Het wordt duidelijk dat het slachtoffer iemand is die Tim kent. Fans gissen er sindsdien op los: is het Tom, Ann, Viv of Jasper? Of misschien nog iemand anders? In een seizoensfinale van ‘Thuis’ kan alles, en zeker nu.

Wie is er dood?

Het lijkt nu waarschijnlijk dat de kijker het antwoord op de vraag in september krijgt, want vanaf maandag 8 juni beginnen de cast en crew van ‘Thuis’ nieuwe afleveringen op te nemen. Eén geeft echter nog geen exacte datum voor de seizoensstart, maar het zal zeker nog in het najaar zijn. De opnames van de soap liggen stil sinds midden maart, toen de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus ingingen. Begin mei werden testopnames georganiseerd, waarbij nagegaan werd in hoeverre de opnames op een veilige manier konden gebeuren. De resultaten waren positief, dus krijgt ‘Thuis’ groen licht van de VRT.

© één

De acteurs zullen niet met mondmaskers spelen, maar uit de test bleek wel dat het mogelijk is de afstandsregel van anderhalve meter te respecteren tijdens de opnames. ‘De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om zo onze acteurs op een veilige manier te laten spelen’, vertelt producer Hans Roggen. Leah ‘Marianne’ Thys vertelde in ‘Gert Late Night’ op VIER dat er geen kusscènes bij zullen zijn, maar dat ze vermoedt dat de kijker dat wel zal snappen. ‘Maar door bijvoorbeeld een telelens te gebruiken, kan je het doen lijken alsof mensen dichter bij elkaar staan’, zegt ze. De actrice bevestigde bovendien dat de coronacrisis geen verhaallijn wordt in de reeks.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.