Home Lifestyle ‘Thuis’- en ‘Familie’-fans moeten hun favoriete serie missen tot na de zomervakantie

‘Thuis’- en ‘Familie’-fans moeten hun favoriete serie missen tot na de zomervakantie

Morgen kan je naar de laatste afleveringen van dit seizoen kijken en vanaf maandag staan er waardige vervangers klaar.

Thuis en Familie
© Eén & VTM

VTM en VRT beslisten onderling om pas na de zomer nieuwe afleveringen uit te zenden van de populaire Vlaamse soaps ‘Thuis’ en ‘Familie’. Morgen, vrijdag 24 april, kan je op de zenders naar de laatste afleveringen van dit seizoen kijken.

Meestal eindigen de populaire Vlaamse soaps ‘Familie’ en ‘Thuis’ met een cliffhanger vanjewelste in juni, waardoor fans een hele zomer lang speculeren of dat personage nu écht dood is en of het huwelijk wel zal doorgaan. Na twee maanden ongeduldig afwachten, zit iedereen in september op hun puntje van zijn/haar zetel klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Dit jaar strooit het coronavirus roet in het eten. Geplande opnames liggen voor onbepaalde tijd stil en het is voorlopig nog even afwachten wanneer ze hervat kunnen worden. Daardoor moeten beide series morgen, vrijdag 24 april, al de allerlaatste aflevering van dit seizoen uitzenden.

‘Achterstand inhalen’

We hoopten stiekem dat er misschien nog voor de zomer nieuwe afleveringen zouden verschijnen, maar zowel VRT als VTM maakten na onderling overleg bekend dat fans hun favoriete serie zullen moeten missen tot na de zomervakantie. ‘Van zodra de situatie het toelaat, staat de hele ploeg paraat om de opnames te hervatten’, aldus Maarten Janssen, channelmanager VTM. ‘Al is het nog de vraag of dat terug full force zal kunnen, rekening houdend met de veiligheid die altijd voorop staat. We kunnen de zomermaanden heel goed gebruiken om de achterstand in te halen.’ Ook bij VRT klinkt eenzelfde boodschap: ‘Het zijn onzekere tijden voor ons allemaal, spijtig genoeg ook voor “Thuis”‘, aldus Olivier Goris, netmanager Eén. ‘We hopen onze dagelijks fictiereeksen zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten in veilige omstandigheden.’

‘Sara’ en ‘De Colombus’

Je kan vrijdag 24 april om 20u op VTM kijken naar de laatste aflevering van ‘Familie’. De laatste weken deden een onverwachte moord, een spannende ontvoering, een bittere liefdesbreuk en het verrassende geheime vaderschap van Lars en zijn nakende vertrek naar Singapore al heel wat stof opwaaien. Morgen krijgen die verhaallijnen allemaal nog een staartje. Vanaf maandag 27 april kan je op deze zender op dit uur naar de succesvolle telenovelle ‘Sara’ kijken.

Diezelfde dag om 20u20 wordt op Eén een extra lange aflevering van ‘Thuis’ uitgezonden. Zal Karin ten val gebracht worden door Peter, Tom en Reinhilde? Dieter biecht zijn dronken misstap op aan Nancy, maar kan zij hem wel vergeven? Emma en Joren gaan iets drinken, maar betekent dit ook dat er liefde in de lucht hangt? En komen we eindelijk meer te weten over het onderzoek dat Tim en Lexi voeren? De dubbelaflevering heeft duidelijk heel wat in petto voor de fans. Vanaf volgende week maandag zullen de programma’s die normaal gezien na ‘Thuis’ starten, zoals ‘Spoed 24/7’, ‘Twee tinten grijs’, ‘Dierendokters 24/7’ en ‘De Colombus’, al te zien zijn vanaf 20u15.

Lees ook: