Home Lifestyle Na Moora Vander Veken neemt nu ook Leen Dendievel afscheid van ‘Thuis’

Na Moora Vander Veken neemt nu ook Leen Dendievel afscheid van ‘Thuis’

'Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in "Thuis" en ook bij de mensen thuis en daarbuiten.'

© Eén

Slecht nieuws voor fans van ‘Thuis’. Eerder kregen we al te horen dat Katrien De Ruysscher (dokter Judith) en Moora Vander Veken (Olivia) tijdelijk de serie verlaten, maar nu neemt Leen Dendievel definitief afscheid van de populaire reeks.

Leen Dendievel speelt al drie jaar de rol van het transgenderpersonage Kaat Bomans in ‘Thuis’. In het 21ste seizoen van de reeks keert ze van Amerika terug naar België en is Franky, zo heette Kaat vroeger, voorgoed verleden tijd. Thuis werd ze met open armen door haar moeder Simonne onthaald. Haar vader Frank had het iets moeilijker met de transitie, maar na verloop van tijd draait hij toch bij.

Geen geluk in de liefde

In de liefde heeft Kaat niet altijd geluk gehad. Haar relatie met Toon liep op de klippen omdat hij haar transitie niet kon aanvaarden. Kobe deed dat wel, maar ook hier liep het mis. Hij ging helemaal door het lint toen hij hoorde dat hij mogelijk ALS had en sloeg Kaat vervolgens het ziekenhuis in. Daarna had Kaat nog een oogje op Dries, maar ook hij wees haar af omdat ze transgender is.

Tijd voor verandering

Na enkele jaren in ‘Thuis’ is het voor Leen nu tijd voor iets anders. ‘Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen. Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in “Thuis” en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. En dat stemt me gelukkig. Alleen is het nu tijd om andere personages vorm te geven’, aldus Leen. Ook na haar acteercarrière bij ‘Thuis’ blijft Leen niet stilzitten. De komende maanden staan er verschillende theatertours op het programma en geeft ze lezingen over haar boek.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.