Home Lifestyle Film Deze zomer kan je je echt in Zweinstein wanen, want Kinepolis zendt...

Deze zomer kan je je echt in Zweinstein wanen, want Kinepolis zendt ‘Harry Potter’-films uit in 4DX

Je voelt de wind als een tovenaar voorbijzoeft op zijn bezemsteel, wordt dooreengeschud als Hagrid komt aangelopen, ...

harry potter kinepolis
© warner bros

We wachten nog steeds stiekem op de dag dat er een toelatingsbrief voor Zweinstein in onze brievenbus zit. Wie zich in tussentijd toch een beetje in die magische wereld wil wanen, kan in juli bij Kinepolis 4 ‘Harry Potter’-films in 4DX (her)bekijken. Dankzij de speciale effecten lijkt het alsof je midden in het verhaal zit.

Kinepolis lanceerde een hele tijd terug 4DX, een innovatie die je bioscoopervaring een beetje op een pretparkuitstapje doet lijken. Al je zintuigen worden in de watten gelegd door middel van bewegende cinemazetels, wind, regen, sneeuw, mist, bliksem, bubbels en zelfs geuren. Het zorgt ervoor dat je als het ware midden in het verhaal zit. De cinemagroep zendt in juli een klassieker uit met deze techniek: ‘Harry Potter‘. Want wie droomt er nu niet van om deel uit te maken van die magische wereld?

Feestmaaltijd ruiken

Het gaat om vier films uit de populaire saga: ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’, ‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’, ‘Harry Potter and the Deathly Hollows – part 1’ en ‘Harry Potter and the Deathly Hollows – Part 2’. Je kan de spannende avonturen nu nog intenser beleven, want je stoel zal bewegen als Hagrid komt aangelopen met zijn reuzenstappen, je zal een plotse windstoot voelen als een tovenaar voorbijzoeft op zijn/haar bezemsteel, je zal de druppels op je huid voelen neervallen als het regent in het Verboden Bos en je zal de heerlijke geuren van het feestmaaltijd ruiken in de Grote Zaal.

Je kan vanaf 8 juli op verschillende tijdstippen genieten van deze speciale voorstellingen in Kinepolis Gent, Antwerpen, Hasselt, Brussel en Luik. De eerste twee films kan je tot en met 14 juli bekijken, en de laatste twee films van 15 juli tot en met 21 juli. Een ticket kost 18,65 euro en kan je online via de website bestellen. Wacht best niet te lang met je zitje te reserveren, want de kaartjes vliegen de deur uit.

Lees ook: