Home Lifestyle Film Disney+ zendt populaire Broadwaymusical ‘Hamilton’ uit

Disney+ zendt populaire Broadwaymusical ‘Hamilton’ uit

Luidkeels meezingen is toegestaan, want enkel je huisgenoot zal er last van hebben.

Hamilton
© disney+

Musicalfans gaan ‘Hamilton’ sowieso kennen. Het stuk over het ontstaan van Amerika is immens populair en trekt op Broadway keer op keer volle zalen. Binnenkort kan je het verhaal zien op Disney+.

Disney+ komt op 15 september eindelijk naar ons land. Naast tal van films en series, kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld documentaires of een musical. Zo werd het gigantisch populaire stuk ‘Hamilton‘ in juni 2016 volledig live opgenomen in The Richard Rodgers Theatre op Broadway en verschijnt die film in juli op de nieuwe streamingdienst. Maar liefst drie voorstellingen werden gefilmd en aangevuld met extra shots en close-upbeelden zonder publiek, zodat de musical in een film kon worden gegoten.

Zingen én rappen

Echte musicalfans beginnen waarschijnlijk al te kirren van plezier enkel bij het horen van de naam ‘Hamilton’. Het stuk werd voor de eerste keer in 2015 opgevoerd op Broadway en trekt sindsdien keer op keer volle zalen. Het viel meermaals in de prijzen, zo ontving het maar liefst 11 Tony Awards én een Pulitzerprijs voor beste drama. Nu hoef je niet naar Amerika te reizen om de musical te zien en hoef je ook geen 150 dollar neer te tellen. Het enige wat je moet doen, is je lekker comfortabel in je zetel nestelen en Disney+ opzetten. Luidkeels meezingen is toegestaan, want enkel je huisgenoot zal er ‘last’ van hebben.

‘Hamilton’ gaat over het ontstaan van Amerika. Het verhaal van het Amerika van toen, wordt eigenlijk verteld door het Amerika van nu. Centraal staat de grondlegger van het land: Alexander Hamilton. Er wordt natuurlijk zoals in elke musical veel gezongen, maar speciaal aan de opvoering is dat er ook veel in gerapt wordt. Hiphop, jazz en R&B worden vlotjes gecombineerd met de klassieke Broadwaystijl. De musical was revolutionair en had een diepgaande impact op de cultuur, politiek en het onderwijs in Amerika. De schrijver van de musical Lin-Manuel Miranda speelde zelf meer dan een jaar de hoofdrol. Hij werd geprezen voor het feit dat hij zwarte en Aziatische acteurs castte om de rollen te spelen van de grondleggers van Amerika.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de film zien we de originele cast aan het werk met onder anderen Lin-Manuel Miranda als Alexander Hamilton, Leslie Odom Jr. als Aaron Burr, Daveed Diggs als Marquis de Lafayette/Thomas Jefferson, Renée Elise Goldsberry als Angelica Schuyler, Christopher Jackson als George Washington en Phillipa Soo als Eliza Hamilton.

Lees ook: