Home Lifestyle Film Producent van Oscar-winnend oorlogsdrama ‘1917’ maakt Ikea-horrorfilm

Producent van Oscar-winnend oorlogsdrama ‘1917’ maakt Ikea-horrorfilm

In 'Horrostör' is het spookhuis een grote meubelwinkel gebaseerd op de bekende Scandinavische keten.

horrorstör
© montylov via unsplash & blackwells

Auteur Grady Hendrix giet samen met New Republic Pictures, de producent van het oorlogsdrama ‘1917’, zijn bestseller ‘Horrorstör’ in een horrorfilm. Het angstaanjagende verhaal speelt zich af in een grote meubelwinkel gebaseerd op Ikea.

Het is een droom van velen om ooit eens een nachtje opgesloten te zitten in Ikea en je er een nachtje uit te leven. Grady Hendrix schreef er zelfs een boek over, alleen nam het avontuur voor zijn hoofdpersonages wel een heel duistere wending. In ‘Horrorstör‘ wordt een vestiging van Orsk, een grote Scandinavische meubelgigant zoals Ikea, geteisterd door onverklaarbare gebeurtenissen. Elke ochtend vinden de werknemers er kasten, accessoires en andere spullen die volledig vernield zijn. Toch is er niks eigenaardigs te zien op de camerabeelden. Omdat de verkoop begint te dalen, besluiten drie werknemers na sluitingstijd tot de volgende ochtend door de winkel te patrouilleren om een oogje in het zeil te houden. Het wordt een nacht vol lugubere gebeurtenissen en verschrikkelijke ontdekkingen.

Eng en grappig

Het boek verscheen al in 2013, werd in verschillende talen uitgebracht en was een echte bestseller. New Republic Pictures, de producent van onder andere de Oscar-winnende film ‘1917‘, besloot het verhaal nu in een langspeelfilm te gieten. In samenwerking met Hendrix, want de auteur zal zijn boek zelf omvormen tot een script dat ook op het grote scherm monden zal doen openvallen van verbazing. ‘Het is een droom die werkelijkheid wordt’, vertelt hij in Deadline.

De film zal net zoals het boek zowel eng als grappig worden, en speelt zich dus volledig af in een moderne versie van een spookhuis: een soort Ikea-meubelwinkel. ‘Oneindig veel gangen waar je in verdwaalt, onverstaanbare en valse Scandinavische namen en moordlustige geesten’, aldus Hendrix. Die droom om een nachtje opgesloten te zitten in Ikea, zal al snel veranderen in een nachtmerrie!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.