Home Lifestyle Film Netflix stelt nieuwe animatiefilm ‘Over the Moon’ voor met mooie trailer

Netflix stelt nieuwe animatiefilm ‘Over the Moon’ voor met mooie trailer

Maker Glen Keane was eerder al verantwoordelijk voor de animatie van Disneyfilms zoals 'Pocahontas', 'Tarzan' en 'Tangled'.

on the moon
© Netflix

Netflix komt in het najaar met een nieuwe animatiefilm over een pienter meisje dat naar de maan wil reizen om het bestaan van de maangodin te bewijzen. De trailer van ‘Over the Moon’ belooft mooie visuals en een opvallend Disney/Pixar-gevoel.

Eind 2019 bracht Netflix met ‘Klaus’ z’n allereerste eigen animatiefilm uit. Niet zonder succes, want de kerstfilm sleepte zomaar even een Oscarnominatie in de wacht. De volgende poging om Pixar het vuur aan de schenen te leggen, ‘The Willoughby’s’, maakte minder indruk, maar de derde animatiefilm van Netflix kan weer een schot in de roos zijn. Netflix deed voor ‘Over the Moon’ beroep op Glen Keane, de man die jarenlang voor Disney werkte en hoofdverantwoordelijke was voor de animatie van ‘Beauty and the Beast’, ‘Aladdin’, ‘Tarzan’, ‘Pocahontas’ en ‘Tangled’. Van een indrukwekkend palmares gesproken.

Hoofdpersonage Fei Fei is een pienter meisje met een passie voor wetenschap. Haar ouders vertellen haar van kleins af aan over de legende van de maangodin. Om te bewijzen dat de maangodin bestaat, bouwt ze een raket waarmee ze tot op de maan wil geraken.

Moderne Mulan

Het verhaal, de muziek en de personages in de pas geloste trailer doen vermoeden dat de film een vrij hoog Disney-gehalte heeft. Meer nog, ‘Over the Moon’ lijkt een beetje een moderne versie van ‘Mulan’ te worden. Een jong, dapper meisje uit een traditioneel Aziatisch gezin dat er stiekem op uit gaat om iets te bewijzen, ondertussen af en toe een melig lied zingt én een lollig diertje aan haar zijde heeft: wij zijn toch niet de enigen die het zien? Hé, wij houden van ‘Mulan’, dus ons hoor je niet klagen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.