https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Film Sequel van de knotsgekke animatiefilm ‘Chicken Run’ zal op Netflix verschijnen

Sequel van de knotsgekke animatiefilm ‘Chicken Run’ zal op Netflix verschijnen

De makers verklappen ook nog wat meer over het vervolgverhaal.

chicken run sequel
© aardman animations

We wisten al dat de populaire animatiefilm ‘Chicken Run’ een sequel zou krijgen, maar nu maakten de makers bekend dat het vervolg op Netflix zal verschijnen én gaven ze ook al enkele details over het nieuwe verhaal vrij.

Exact twintig jaar na de release van ‘Chicken Run‘ heeft Aardman Animations supergoed nieuws. Het vervolg op de knotsgekke animatiefilm zal namelijk op Netflix verschijnen. We wisten al sinds 2018 dat er een sequel zou komen, maar nu maken de makers dus bekend dat ze het perfecte vervolgverhaal hebben én dat het dus op de streamingdienst zal komen.

Perfecte verhaal

‘Fans van over de hele wereld hebben geduldig gewacht op een vervolgidee dat “Chicken Run”-waardig is, dus we zijn verheugd om op de twintigste verjaardag aan te kondigen dat we het perfecte verhaal hebben gevonden’, aldus Peter Lord, medeoprichter en creatief directeur van Aardman. ‘Netflix is de ideale creatieve partner voor dit project, want ze zetten de filmmakers centraal. Dat betekent dat we de film mogen maken die we willen maken, diegene waar we echt om geven, en het kunnen delen met een wereldwijd publiek.’

In de eerste film was het de haan Rocky die een groepje kippen probeerde te redden van de dood op de boerderij van mevrouw Tweedy. In de vervolgfilm komen we te weten hoe het nu met hen gaat na deze spannende ontsnapping. Rocky heeft een zalig leventje met Ginger op een vredig plekje, ver weg van de gevaarlijke mensenwereld, samen met al hun gevleugelde vriendjes. Ze hebben zelfs een kuikentje gekregen, genaamd Molly. Maar op het vasteland wordt de kippengemeenschap opnieuw ernstig bedreigd. Ginger en Rocky zullen de vrijheid waar ze zo hard voor gevochten hebben terug op het spel moeten zetten, want deze keer moeten ze niet uitbreken, maar inbreken op de boerderij om hun soortgenoten te redden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Cast en releasedatum

Een exacte releasedatum is er voorlopig niet. We weten enkel dat de sequel in productie gaat in 2021. Verder werd ook niet bekendgemaakt of de originele cast waaronder Mel Gibson zal terugkeren voor de tweede film. Wie wel opnieuw van de partij is, zijn de schrijvers van het verhaal. Zo nemen Karey Kirkpatrick en John O’Farrell opnieuw de screenplay voor hun rekening. Ze krijgen deze keer hulp van Rachel Tunnard and Nick Park

Lees ook: