Home Lifestyle Body YouTube-ster Karissa Pukas (27) laat borstimplantaten verwijderen: ‘Ze verpestten mijn leven’

YouTube-ster Karissa Pukas (27) laat borstimplantaten verwijderen: ‘Ze verpestten mijn leven’

Steeds meer jonge vrouwen wijten gezondheidskwalen aan borstvergroting.

‘Ik voelde me alsof ik in het lichaam van een 90-jarige zat,’ getuigt Karissa Pukas in een recente video. Op haar 22ste liet ze haar borsten vergroten, maar enkele maanden geleden liet ze de implantaten verwijderen. Ze waren volgens haar de reden van verschillende gezondheidskwalen waar ze de afgelopen jaren mee kampte.

Op haar YouTubekanaal post de Australische Karissa Pukas geregeld beautytutorials en vlogs waarin ze een blik werpt op haar dagelijkse leven. Haar meest recente video is er een van een heel andere aard. Karissa liet immers een tijdje geleden haar borstimplantaten verwijderen. En dat was volgens haar de beste beslissing die ze ooit had kunnen maken.

Opvallende lijfgeur

Karissa vertelt in de video hoe ze al jaren een gezond leven leidde, gebalanceerd at en veel sportte maar zich toch steeds slechter en slechter ging voelen. ‘Ik heb een wazig zicht en ik voel me als een oude vrouw. Ik heb pijn aan mijn heupen, rug en heb spijsverteringsproblemen. Ik begrijp niet waarom ik me op 26-jarige leeftijd zo oud en verzwakt voel’, getuigt ze in een flashback aan het begin van haar video. De kwaaltjes namen alsmaar toe en Karissa kwam aan de rand van een depressie te staan. ‘Ik had een verschrikkelijke lijfgeur, een zure en metaalachtige stank. Zelfs wanneer ik net uit de douche kwam, hevig had zitten scrubben en deodorant opdeed was de geur nog steeds waar te nemen.’

‘Breast Implant Illness’

In een video die ze vorig jaar publiceerde getuigt ze over haar toenemende kwalen en onstilbare acne-opflakkeringen. Een aantal volgers wezen haar erop dat ze misschien aan ‘Breast Implant Illness’ leidde en dat haar implantaten misschien wel eens de boosdoeners zouden kunnen zijn. Omdat haar borstimplantaten haar nooit eerder hadden gehinderd, besteedde ze er niet meteen aandacht aan. Toen ze na een tijdje toch wat meer ging researchen over de mogelijke invloed die implantaten kunnen hebben op het lichaam, kon ze zich al snel identificeren met soortgelijke cases.

‘Ik had nooit gedacht dat ik mijn implantaten zou laten verwijderen, maar zodra ik meer research had gedaan en met lotgenoten had gesproken wist ik dat ik dit moest doen’, zegt Karissa. ‘Ik hoop dat je, na dit te zien, goed nadenkt over de mogelijke complicaties alvorens je een borstvergroting laat doen. Toen ik 22 was stond ik er alleszins niet bij stil dat het zo zou aflopen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: