Home FASHION & BEAUTY Beauty Immuun worden voor je deodorant kan wel degelijk

Immuun worden voor je deodorant kan wel degelijk

Lijkt je deo niet even goed te werken als in het begin?

Je gebruikt elke ochtend deodorant en hebt er misschien zelfs eentje op zak om je oksels tussendoor even op te frissen, en toch vind je jezelf niet al te fris ruiken. Dat is niet zo gek, want blijkbaar kan ons lichaam wel degelijk immuun worden voor een vertrouwde deodorant.

Je koopt een nieuwe deodorant en denkt: oké, dit is ’m – deze gebruik ik voor de rest van mijn leven. Tot hij zes maanden later toch niet zo goed meer lijkt te werken als je eerst dacht. Als jij ooit het gevoel had dat je immuun bent geworden voor je deodorant, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Dermatoloog Dr. Rebecca Baxt legt uit aan Purewow.com: ‘Onderzoek toonde al aan dat als je een product gebruikt om de bacteriën onder je oksels te bestrijden, bijvoorbeeld deodorant, de ratio van die bacteriën verandert. Het kan gebeuren dat de bacteriën vechten tegen de chemicaliën die hen trachten te bestrijden.’ Kortom: de bacteriën op onze huid die voor zweetgeurtjes zorgen, zijn de deodorant dan eigenlijk te slim af.

Wat kan je eraan doen?

Preventief om het halfjaar van deodorant veranderen is niet nodig volgens Dr. Baxt. De oplossing is simpel: zodra je het gevoel hebt dat je deodorant niet meer zo doeltreffend is, is het tijd om over te schakelen op een andere. De bacteriën op de huid zullen niet meteen op kunnen boksen tegen het ‘onbekende’ product en geurtjes zullen zich minder snel manifesteren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.