Home Lifestyle 7 dingen die je kan doen om iemand op te beuren

7 dingen die je kan doen om iemand op te beuren

5. Maak een persoonlijke mixtape.

Vriendinnen die knuffelen
© Hian Oliveira via Unsplash

Heeft je beste vriendin haar dag, week, maand of zelfs jaar niet? Dan wil jij er natuurlijk alles aan doen om haar op te beuren. Maar hoe? Hier zijn 7 leuke dingen die haar ongetwijfeld een goed gevoel zullen bezorgen.

1. Luister naar haar

Soms is een luisterend oor alles wat iemand nodig heeft om zich beter te voelen. Ook al heb je niet meteen een pasklare oplossing voor het probleem, het feit dat je vriendin haar verhaal kwijt kan en een flinke dosis empathie zullen haar het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staat.

2. Geef haar een knuffel

Uit onderzoek blijkt dat iemand knuffelen, vooral een vriend of familielid, stress kan verminderen en negatieve emoties kan doen wegebben. En dat werkt in twee richtingen trouwens. Win-win!

3. Kook voor haar

Wanneer iemand in een dipje zit, is het heel normaal dat ook het energieniveau daalt en koken er dus vaak niet van komt. En hoewel we grote fan zijn van frietjes als ultieme comfort food, is het bewezen dat koolhydraten de aanmaak van serotonine, een van de gelukshormonen, blokkeert. Bied dus aan om een voedzame maaltijd voor je vriendin te koken. Op zoek naar inspiratie? Deze knusse ovenschotels bieden gegarandeerd troost.

4. Plan een dag in de wellness

Het is wellicht geen grote verrassing maar wij zijn grote voorstanders van een flinke portie zelfzorg. Tijd nemen voor jezelf vermindert angstgevoelens, stress en bevordert – onder andere – je immuunsysteem. Dus: haal nog snel de Flair met beautyfarmpocket in huis (morgen laatste kans!) en boek dat dagje in de wellness.

5. Maak een persoonlijke mixtape

Vroeger maakten we cassettetapes, vandaag de dag maken we een persoonlijke afspeellijst op Spotify. De boodschap blijft hetzelfde: een lijstje met feelgoodklassiekers, afgewisseld met een reeks inspirerende nummers of misschien zelfs echte schreeuwplaten waardoor je vriendin instant een goed of bevrijdend gevoel zal krijgen.

6. Ga samen wandelen of sporten

We weten allemaal dat bewegen ervoor zorgt dat er endorfines vrijkomen die op hun beurt dan weer negatieve gevoelens vermijden. Ga samen een blokje wandelen (hallo, frisse lucht!) of schrijf jullie in voor een groepsles in de fitness.

7. Stuur bloemen of een kaartje op

Het klinkt misschien cliché, maar van een prachtige bos bloemen fleur je meteen op. Ook van een onverwacht kaartje met een persoonlijke, handgeschreven boodschap in de bus word je instant vrolijk.

Lees ook: