Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 11 toffe terrasjes in Antwerpen die je binnenkort kan uittesten

HOTSPOTS: 11 toffe terrasjes in Antwerpen die je binnenkort kan uittesten

Nog vijf keer slapen!

terrasjes antwerpen
© Kolonel coffee & Kaffeenini

We hebben er mĂĄĂĄnden naar gesnakt, en nu is het ein-de-lijk zover: vanaf volgend weekend kunnen we weer een ‘terraske doen’. Wie van plan is om daar meteen een citytripje Antwerpen aan te koppelen, kan op deze elf toffe terrasjes terecht.

Opgelet: de uitbaters van onderstaande zaken hebben bevestigd dat ze hun terras zullen openen vanaf 8 mei, maar uiteraard zal niet elk terras ook bij slecht weer open zijn. Wil je er zeker van zijn dat je er terechtkan voor een frisse pint of koffietje, neem dan contact op met de uitbaters.

1. K. Zeppos

Kapitein Zeppos – K. Zeppos voor de vrienden – is een typisch Antwerps eetcafĂ© waar zowel jong als oud zich thuisvoelt. Het cafĂ© bestaat ondertussen al 23 jaar (!), maar de tand des tijds heeft er nog lang niet toegeslagen. De uitbaters en het gezellige terras stralen er een en al warmte uit. De perfecte tussenstop tijdens die avondwandeling, dus! Goed om te weten: ze werken er niet met reservaties.

Waar? Vleminckveld 78

Meer info? cafezeppos.be

2. Café STORM

Geen hippere buurt dan het Eilandje: het bruist er van de cultuur en er valt, zĂ©lfs in coronatijden, altijd wel iets te beleven. Aan het museum – en de bekende ontmoetingsplaats voor studenten – het Mas ligt cafĂ© STORM, een simplistisch cafĂ© mĂ©t gezellig terras dat helemaal opgaat in het decor van het Eilandje. Wat ons betreft de ideale plek om na een dagje fietsen of shoppen op adem te komen. Opgelet: het terras is enkel bij mooi weer open.

Waar? Hanzestedenplaats 5

Meer info? cafe-storm.com

3. Aan Het Strand Van Oostende

Een liedje van Louis Neefs, maar ook een tof restaurant in het hartje van Antwerpen! Op de menukaart staan frisse drankjes, heerlijke (vegetarische) tapas, verrassende salades, bowls en pasta’s. Wat ons echt overhaalt? Ze hebben er ook enkele menu’s voor jouw hond! ‘Dog’s the way we like it!Opgelet: reserveren is aangeraden.

Waar? Dageraadplaats 19

Meer info? aanhetstrandvanoostende.be

4. Kassa 4

Al jaar en dag blinkt Kassa 4 uit tussen de bruine kroegen van ‘t stad. Het is een cafĂ© waar zelfs je bomma zich thuis zou voelen en is dan ook niet voor niets dé uitvalsbasis voor studenten. Wil je nog eens de sfeer van toen en een frisse zomer-/lentebries opsnuiven? Dan is Kassa 4 daar volgens ons de ideale plaats voor! Je kan er vanaf het openingsuur (10u) telkens reserveren voor diezelfde dag. Dagen op voorhand een tafeltje claimen kan dus niet.

Waar? Ossenmarkt 21

Meer info? kassa4.be

5. Café Baron

Om een plaatsje op het terras van ‘den baron’ te bemachtigen moet je vaak lang wachten, of gewoon geluk hebben! Het is een geliefkoosd cafĂ© onder de Antwerpenaren en is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sfeer en een goed gezelschap zijn er quasi verplicht en je kan er niet vertrekken zonder een toffe foto te hebben genomen op de schattige stoeltjes.

Waar? Marnixplaats 5

Meer info? facebook.com

6. Café Restaurant Bourla

Het meest charmante plein van ‘t stad wordt ook deze lente en zomer grotendeels ingepalmd door het gigaterras van CafĂ© Restaurant Bourla. Je smult er in een oase van rust – en dat in hartje Antwerpen! – van een fancy, maar betaalbaar dinertje en/of van een lekker wijntje vergezeld van een stevige portie fingerfood. Reserveren is aangeraden.

Waar? Graanmarkt 7

Meer info? www.bourla.be

7. Kaffeenini

Een frisse homemade limonade vind je nergens beter dan op het terras van Kaffeenini. Huisgemaakte bagel, stukje verse cheesecake en zonnetje erbij en je waant je er zo op vakantie. Wil je er zeker van zijn dat je er op het kleurrijke terras van hun huisbereide creaties kan proeven, dan kan je op voorhand een tafeltje reserveren.

Waar? Nationalestraat 114A

Meer info? kaffeenini.be

8. Café de Prof

Dat de terrasjes weer open mogen is (bijna letterlijk!) een verademing voor de studenten. En waar anders dan tijdens de blok bij CafĂ© de Prof even op adem komen? Het studentencafĂ© werd tijdens de coronacrisis volledig gerenoveerd, maar voorlopig mag je dus enkel op het knusse terras plaatsnemen. Een tafeltje reserveren kan je er niet doen, want de uitbaters werken volgens het motto ‘first come, first served”.

Waar? Vekestraat 51

Meer info? www.prof.be

9. Kolonel coffee

Ben je minder voor de cocktails, wijntjes en biertjes en meer voor een koffietje kort na de middag? Op het terras van koffiebar Kolonel coffee drink je van een kopje zwart goud. Ze branden er hun koffie volledig zelf en ook hun granola en pancakes zijn zo kraakvers als maar zijn kan. PS: check voordat je je op het terras neerploft – lees: het is niet mogelijk om te reserveren – ook zeker eens de coole gevel van het gebouw!

Waar? Montignystraat 51

Meer info? kolonelcoffee.be

10. Standard

De ambachtelijke pizza’s van Standard zijn bedekt met een laagje biologische en onbespoten groenten en kruiden en vooral heel veel liefde. Op hun terras op de groene PAKT-site kan je van hun ovenverse Italiaanse klassiekers met een twist smullen. Ze stellen er hun terras open voor voorbijgangers, het is dus niet de bedoeling dat je een tafeltje reserveert. Geen plaats, dan kan je ‘m ook thuis of op een bankje verorberen. Onze favoriet? De Groene Moestuin!

Waar? Regine Beerplein

Meer info? standardpizza.be

11. Fiskebar

Omdat ze vers- en duurzaamheid bij Fiskebar hoog in het vaandel dragen, krijg je hier uitsluitend Europese vis en schaaldieren op je bord. Je kan er terecht voor een budgetvriendelijke dagschotel, snelle lunch – calamares, say no more – of uitgebreid diner. Heb je trouwens hun ellenlange wijnkaart al eens bekeken? Heerlijk in combinatie met vieruurtje – lees: fish balls! Wil je zeker zijn van een plaatsje, dan kan je een plekje reserveren, maar ze houden er ook enkele tafels vrij voor de spontane walk-ins.

Waar? Marnixplaats 11

Meer info? fiskebar.be

Lees ook: