Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 9 x hippe terrasjes in Antwerpen om deze zomer uit te...

HOTSPOTS: 9 x hippe terrasjes in Antwerpen om deze zomer uit te testen

Laat die hittegolf maar komen! 😎

© Take 5 Minutes In Paris & Aan Het Strand Van Oostende

Een ‘terraske doen’ kan nooit kwaad, en zeker niet nu de zon zich dit weekend van haar beste kant laat zien. Van plan om dit weekend de Meir leeg te kopen of naar de Sinksenfoor te gaan met je lief of vriendinnen? Maak dan zeker een pit-/drinkstop op een van deze gezellige terrasjes.

Op zoek gaan naar een tof terras in ‘t stad is één ding, maar een plaatsje – het liefst van al in de schaduw – vinden, dat is niet altijd zo simpel. Daarom geven wij je een back-up en lijsten we enkele hippe terrasjes op.

1. Lazy Jack

Voor de uniekste locatie, moet je ongetwijfeld een tafeltje op het terras van Lazy Jack inpalmen. Wil je echt ten volle van het uitzicht op de Schelde genieten? Ga er dan brunchen op een zondagochtend of drink er ‘s avonds cocktails met vriendinnen. Wordt er toch een buitje voorspeld? No worries, want hun hippe hangar is minstens even indrukwekkend!

Waar? Kattendijdok Oostkaai 22a in Antwerpen

Meer info? lazy-jack.be

2. K. Zeppos

Kapitein Zeppos – K. Zeppos voor de vrienden – is een typisch Antwerps eetcafé waar zowel jong als oud zich thuisvoelt. Het café bestaat ondertussen al 21 jaar (!), maar de tand des tijds heeft er nog lang niet toegeslagen. De hippe uitbaters, het warme interieur en het nog warmere terras zijn de perfecte tussenstop tijdens die zomerse avondwandeling. PS ze hebben er de lekkerste spaghetti van ‘t stad!

Waar? Vleminckveld 78 in Antwerpen

Meer info? facebook.com

3. Take 5 Minutes in Paris

De wondermooie binnentuin van het brunchrestaurant Take 5 Minutes in Paris is de ideale plaats om de hele namiddag lang te verdwalen in een boek en te genieten van de eerste zomerdagen. Schrik om als een kreeft huiswaarts te keren? Niet nodig, want de vele planten en bomen in de tuin zorgen voor de perfecte hoeveelheid schaduw. Eentje voor op de bucketlist!

Waar? Kloosterstraat 50 in Antwerpen

Meer info ? Geef dan een belletje op het nummer: 03 248 64 75

4. Café STORM

Geen hippere buurt dan het Eilandje: het bruist er van de cultuur en er is altijd wel iets te beleven. Aan het museum – en de bekende ontmoetingsplaats voor studenten – het Mas ligt café STORM, een simplistisch café mét gezellig terras dat helemaal opgaat in het decor van het Eilandje. Wat ons betreft de ideale plek om na een dagje fietsen of shoppen op adem te komen.

Waar? Hanzestedenplaats 5 in Antwerpen

Meer info? cafe-storm.com

5. Aan Het Strand Van Oostende

Een liedje van Louis Neefs, maar ook een tof restaurant in het hartje van Antwerpen! Op de menukaart staan heerlijke (vegetarische) tapas, verrassende salades, bowls en pasta’s. Wat ons echt overhaalt? Ze hebben er ook enkele menu’s voor jouw hond! ‘Dog’s the way we like it!

Waar? Dageraadplaats 18 in Antwerpen

Meer info? aanhetstrandvanoostende.be

6. Kassa 4

Al jaar en dag blinkt Kassa 4 uit tussen de bruine kroegen in ‘t stad. Het is een café waar zelfs je bomma zich thuis zou voelen en is dan ook niet voor niets de uitvalsbasis voor studenten. Wil je nog eens de sfeer van toen en een frisse zomerbries opsnuiven? Dan is Kassa 4 daar volgens ons de ideale plaats voor!

Waar? Ossenmarkt 21 in Antwerpen

Meer info? kassa4.be

7. Café Baron

Om een plaatsje op het terras van ‘den baron’ te bemachtigen moet je vaak lang wachten, of gewoon geluk hebben! Het is een geliefkoosd café onder de Antwerpenaren en is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sfeer en een goed gezelschap zijn er quasi verplicht en je kan er niet vertrekken zonder een toffe foto te hebben genomen op de schattige stoeltjes.

Waar? Marnixplaats 5 in Antwerpen

Meer info? facebook.com

8. ESCO*BAR

Ben je toch niet zo’n fan van typische terrasjes, maar wil je wel graag op stap met vriendinnen? ESCO*BAR is precies waar jij een tafeltje moet reserveren! De binnentuin van de bar is versierd met Zuid-Amerikaanse kleuren en je kan er middenin de stad toch de rust vinden – al dan niet in combinatie met een overheerlijke homemade limonade – die je nodig hebt op een zondagnamiddag. Last van hooikoorts? Geen probleem, want het gras dat in het tuintje ligt is kunstgras!

Waar? Quellinstraat 32 in Antwerpen

Meer info? koffieenlunchescobar.be

9. PAKT

Kan je maar niet genoeg krijgen van terrasjes en frisse drankjes? Spendeer dan eens een namiddag en/of avond op de site van het PAKT. Het ligt pal in het hippe Groen Kwartier en je kan er meerdere toffe restaurants en cafés vinden. In de zomer worden er vaak evenementen georganiseerd en je kan er elke avond genieten van een sfeervolle zonsondergang. PS om ten volle van die zonsondergang te genieten, kan je ook in de daktuin van het PAKT gaan zitten.

Waar? Regine Beerplein 1 in Antwerpen

Meer info? pakt-antwerpen.be

Meer terrastips:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.