Home Lifestyle Food Het allernieuwste kerstdrankje is glühgin

Het allernieuwste kerstdrankje is glühgin

Gin-gle Bells!

Shutterstock

Drink je graag gin-tonic, maar bezwijk je op de kerstmarkten toch steeds voor die traditionele glühwein omdat je favoriete drankje net iets te koud aanvoelt bij vijf graden buiten? Goed nieuws, want deze winter drinken we glühgin!

Gin-tonic, het is eerder iets dat we drinken op een terrasje in de zomer als het lekker warm is buiten. Toch krijgt deze zomerse cocktail vanaf nu een winterse toets. Meng warme wijn met gin, en je krijgt glühgin. Sowieso nu al het hipste drankje van dit najaar.

Smaak

Er zijn verschillende soorten gin, dus je kan je glühgin volledig maken naar jouw eigen smaak. Een beetje zoet, lichtjes bitter of wat fruitig? Ga zelf aan de slag en kijk welke combinatie je het best bevalt. Het experimenteren op zich is al een leuk ideetje om te doen op een regenachtige, koude dag.

Pimpen

Toch wat inspiratie nodig? De online supermarkt ASDA brengt DIY-pakketjes op de markt die je ook vanuit België kan bestellen. In het pakje zitten naast de twee alcoholische dranken ook verschillende zaken om je beker te pimpen. Denk maar aan roosblaadjes, steranijs, gedroogd fruit, kaneel en gember.

Lui

Ben je liever lui dan moe, dan kan je een al op voorhand geprepareerde glühgin kopen. Via Fresh Food Express kan je online The Gin Bothy Mulled Gin bestellen. Santé!

Nog meer gin:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.