Home Lifestyle Body Gynaecologe raadt ons aan om wat vaker geen ondergoed te dragen

Gynaecologe raadt ons aan om wat vaker geen ondergoed te dragen

Bye bye slipjes!

Shutterstock

De Amerikaanse gynaecologe Donnica Moore stelt voor dat vrouwen voortaan een keertje vaker buitenkomen zonder slipje. Het verkleint de kans op schimmel- en andere vaginale infecties.

Zichtbare lingerielijntjes onder een strakke jurk of onze vriend verrassen. Dat moeten zowat de enige redenen zijn waarom wij ooit het huis verlieten zonder onderbroek. Wat blijkt nu? We zouden onze slip wel wat vaker mogen vergeten. Volgens gynaecologe Moore is dat zelfs heel gezond.

Bacteriën

Als je een slipje draagt, heb je nul ventilatie down under. Dat zorgt ervoor dat zweet zich opstapelt bij je vrouwelijk geslachtsdeel, en dat is de ideale omgeving voor bacteriën. Vooral stoffen als kant zijn grote boosdoeners, die laten immers geen lucht door.

Verluchting

De huid van de vagina is bovendien heel gevoelig, waardoor bepaalde slipjes irritaties en uitslag kunnen veroorzaken. Om die twee redenen roept gynaecologe Donnica vrouwen op om wat vaker commando te gaan. Jullie lady parts zullen jullie dankbaar zijn. ‘Zoals andere lichaamsdelen moet ook de vagina verlucht worden’, vertelt dokter Donnica aan ‘Health’.

Irritaties

De beste manier om haar raad in de praktijk om te zetten, is ’s nachts slapen zonder ondergoed. Wie het advies tot het uiterste wil volgen, kan ook de deur uitgaan zonder slip. ‘Het is heel onwaarschijnlijk dat stof of andere vuildeeltjes in je vagina terechtkomen’, stelt Donnica gerust. Pas wel op, want het is niet helemaal zonder gevaar. ‘Kledij die niet bedoeld is om rechtstreeks in contact te komen met de vulva kan irritaties en zelfs kleine schaafwondjes veroorzaken’, zegt Donnica. ‘Die zijn op zich ook weer een broedhaard voor bacteriën.’

Flashen

Je kiest dus het best niet voor die strakke skinny jeans, maar voor een luchtig rokje of jurkje. Dat brengt natuurlijk een ander risico met zich mee. Bij het minste zuchtje wind of na een verkeerde beweging flash je iedereen in je omgeving. Dit is duidelijk voor de durvers onder ons. Wij laten ons slipje voorlopig enkel ’s nachts in de ondergoedlade liggen.

Bron: Health

Lees ook: