Home Lifestyle Body Wil jij graag gezonder eten en meer bewegen? Volg dan deze tips

Wil jij graag gezonder eten en meer bewegen? Volg dan deze tips

71% van de Vlamingen wil minder snoepen. Wat is jouw zwakke plek?

Maar liefst twee op drie Vlamingen wil gezonder eten en bijna drie op vier wil meer bewegen. Dat blijkt uit een enquête van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Makkelijker gezegd dan gedaan? Niet als je deze concrete tips volgt.

Zo’n jaar na de publicatie van de vernieuwde voedingsdriehoek vroeg het Vlaams Instituut Gezond Leven aan vijfhonderd Vlamingen hoe zij keken naar hun eet- en beweeggewoontes.

Uit de enquête blijkt dat dat ongeveer twee derde van de Vlamingen gezonder wil eten. 71 procent zou graag minder zoete tussendoortjes en ongezonde snacks eten, 65 procent minder fastfood en 61 procent wil minder gesuikerde frisdranken drinken.

De ondervraging toont ook aan dat zeker 70 procent liever meer groenten en fruit wil eten dan ongezond voedsel. Daarnaast wil 60 procent meer water drinken. Op vlak van beweging is er voor velen ook nood aan verandering: zo’n 75 procent zou graag meer bewegen. Maar hoe doe je dat dan zonder al op te geven na enkele dagen?

Als antwoord op die vraag maakte het instituut twee handige filmpjes met concrete tips voor een gezonder leven. Wie nu al vreest voor dagen vol allerhande sapjes en onmogelijke sportplanningen hebben we goed nieuws: de tips zijn allemaal haalbaar. Ga eens wandelen in plaats van tv te kijken, klinkt het in het filmpje, of eet op vaste tijdstippen.

Geen beter moment om die goede voornemens eindelijk eens in de realiteit om te zetten, toch?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer concrete tips vind je op de website van het instituut.

Lees ook: