Home Lifestyle Body 7 redenen waarom je wekelijks een keertje zou moeten gaan zwemmen

7 redenen waarom je wekelijks een keertje zou moeten gaan zwemmen

Kom maar hier met die killer body!

Het is ontspannend, maakt je lichaam sterker (én slanker!), iedereen kan het doen én het is een pak goedkoper dan die wekelijkse crossfittraining of yogales… Inderdaad: zwemmen heeft niets dan voordelen voor je gezondheid en welzijn. Trek snel je zwempak aan en duik dat water in!

1. Hello, verse spieren

Tijdens het zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam. Na een paar spetterbeurten krijg je al een mooier silhouet.

2. Byebye zware benen

Je bloedcirculatie en de werking van je aderen verbeteren terwijl je zwemt. De afwisseling tussen spiercontractie en -ontspanning bij de verschillende zwemslagen werkt ook heel goed tegen zware benen. Bovendien zorgt de frisheid en de druk van het water ervoor dat spataders geen kans krijgen.

3. Hier met dat prachtlijf!

Je hoeft maar een paar baantjes te trekken, en hop: je bent al een stap dichter bij dat goddelijke lichaam! Het bewijs? Met zwemmen verbrand je maar liefst tussen 200 en 600 calorieën per uur, en al na 40 minuten actie spreekt je lichaam zijn vetreserves aan. Tsjakka!

4. Het is uitstekende cardio

Door je te amuseren in het water hou je je hartspier soepel en versterk je je longcapaciteit. Het is trouwens ook een uitstekende sport voor astmapatiënten vanwege de heilzame werking van waterdamp.

5. Een feest voor je gewrichten

Gedaan met enkels en knieën kwetsen tijdens je work-out, want het water draagt je hele gewicht. Je hoeft dus geen blessures te vrezen. Meer nog: als je blessures opgelopen zou hebben tijdens andere sporten, is zwemmen een prima manier om die te herstellen.

6. Je coördinatievermogen krijgt ’n boost

Zwemmen blijft een technische sport waarbij je arm-beencoördinatie goed moet zitten, net als je ademhalingsritme. Flink oefenen, dus!

7. Relax to the max

Net als bij elke andere vorm van beweging produceert je lichaam endorfines tijdens je wateractiviteiten. Heerlijk, want het is hét ontspannings- en plezierhormoon bij uitstek. That’s right: jij gaat voor een goed gevoel in een gezond lichaam.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.