Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ave Calvar via Unsplash+

Al squattend je afwasmachine leegmaken? Check!

8 tips om meer te bewegen als je een drukke levensstijl hebt

Zou jij graag wat meer bewegen, maar heb je er gewoon de tijd niet voor? Dat begrijpen wij maar al te goed, want zo’n 10.000 stappen per dag combineren met een bureaujob, je huishouden en voldoende rust is geen evidentie. Toch zijn er heel wat manieren om wat meer te bewegen zonder dat je er uren tijd voor moet vrijmaken. Hoe je dat dan praktisch doet? We’ve got you covered!

Multitasken like a boss.

Combineer bewegen met andere taken die je wil of moet doen. Denk maar aan je favoriete podcast luisteren tijdens het joggen, al squattend je afwasmachine leegmaken of enkele jumping jacks terwijl je favoriete programma op televisie speelt. Op deze manier integreer je beweging in je dagelijkse bezigheden zonder extra tijd te investeren.

Plan enkele vaste momenten in.

Neem in het weekend je agenda bij de hand en kijk waar je komende week nog een gaatje hebt. Plan hier vervolgens een sport- of wandelsessie in net zoals wanneer je bijvoorbeeld een tandartsafspraak zou inplannen. Een vast moment prikken, helpt vaak als je een druk schema hebt. Zo blijft je week georganiseerd en kan je makkelijk een overzicht bewaren.

Online workouts en apps.

Ben je wandelen beu en heb je geen tijd om naar de fitness te gaan? Er zijn talloze video’s en apps die je helpen om te bewegen. Van yoga over dansworkouts tot krachttrainig en dat in zeven minuten of een uur: voor ieder wat wils.

Benut de reistijd naar je werk.

Ga je elke dag met de bus of met de metro naar het station om vervolgens de trein te nemen? Probeer dan eens om een paar dagen per week te voet of met de fiets te gaan. Zo heb je meteen wat extra beweging zonder dat je er echt meer tijd voor hoeft vrij te maken.

Alle beetjes helpen.

Zit je een hele dag binnen achter je bureau? Probeer dan om tijdens de middag een korte wandeling te maken. Je kan een stuk meer bewegen door enkele kleine veranderingen door te voeren. Neem bijvoorbeeld ook de trap in plaats van de lift. Als je je hartslag maar een beetje naar omhoog krijgt.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Spreek jij elke week met je zus af om bij te kletsen of ga jij regelmatig met dezelfde vriendin iets drinken? Nodig hen dan eens uit om samen een sportievere activiteit te doen. Ga eens samen zwemmen of maak een mooie wandeling. Wedden dat jullie er allebei energie uithalen én elkaar motiveren?

Zoek iets dat past bij jouw schema en levensstijl.

Heb je geen tijd om een uur te sporten of om over en weer naar de fitness te rijden? Ga dan eens een halfuurtje joggen. Als dertig minuten nog te lang is, kan je altijd opteren voor HIIT oftewel high-intensity interval training. Hier ga je minder lang sporten, maar wel aan een hogere intensiteit.

Voel je niet schuldig.

Voel je niet schuldig als je eens niet sport. Je mag gerust een dagje in de zetel liggen! Als je gaat piekeren over dat je niet ‘genoeg’ bewogen hebt, beland je in een negatieve spiraal en ga je die negatieve gevoelens misschien linken aan bewegen. We willen natuurlijk dat sporten en bewegen leuk blijft en we er energie uithalen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '