Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Harold Wainwright via Unsplash

2. Bye bye zware benen!

7 redenen waarom je wekelijks een keertje zou moeten gaan zwemmen

Het is ontspannend, maakt je lichaam sterker, iedereen kan het doen én het is een pak goedkoper dan die wekelijkse crossfittraining of yogales... Inderdaad: zwemmen heeft niets dan voordelen voor je gezondheid en welzijn. Trek snel je zwempak aan en duik dat water in!


 

1. Hello, verse spieren


Tijdens het zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam. Na een paar spetterbeurten krijg je al een sterker lichaam.

2. Bye bye zware benen


Je bloedcirculatie en de werking van je aderen verbeteren terwijl je zwemt. De afwisseling tussen spiercontractie en -ontspanning bij de verschillende zwemslagen werkt ook heel goed tegen zware benen. Bovendien zorgt de frisheid en de druk van het water ervoor dat spataders geen kans krijgen.

3. Je kan het overal doen


In het plaatselijke zwembad, in de zwemvijver van de buren, in zee... Je kan letterlijk overal zwemmen. Handig!

4. Het is uitstekende cardio


Door je te amuseren in het water hou je je hartspier soepel en versterk je je longcapaciteit. Het is trouwens ook een uitstekende sport voor astmapatiënten vanwege de heilzame werking van waterdamp.

5. Een feest voor je gewrichten


Gedaan met enkels en knieën kwetsen tijdens je work-out, want het water draagt je hele gewicht. Je hoeft dus geen blessures te vrezen. Meer nog: als je blessures opgelopen zou hebben tijdens andere sporten, is zwemmen een prima manier om die te herstellen.

6. Je coördinatievermogen krijgt ’n boost


Zwemmen blijft een technische sport waarbij je arm-beencoördinatie goed moet zitten, net als je ademhalingsritme. Flink oefenen, dus!

7. Relax to the max


Net als bij elke andere vorm van beweging produceert je lichaam endorfines tijdens je wateractiviteiten. Heerlijk, want het is hét ontspannings- en plezierhormoon bij uitstek. That’s right: een goed gevoel in een gezond lichaam.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '