Home celebs Frank ‘Renzo’ Van Erum: ‘Er is een soort onrust op de set...

Frank ‘Renzo’ Van Erum: ‘Er is een soort onrust op de set van ‘Thuis’ ontstaan: wie zal de volgende zijn?’

'Er moesten personages uit de serie verdwijnen en toevallig is het Renzo geworden. Het kon evengoed iemand anders zijn', zegt de acteur.

Begin december kreeg Frank Van Erum te horen dat zijn personage Renzo na drie jaar uit de serie geschreven wordt en dat valt hem zwaar. ‘Als een donderslag bij heldere hemel’, zo omschrijft de acteur zijn ontslag aan Story.

Onverwacht ontslag

‘Thuis’-fans hebben het al even door: er worden opvallend veel personages bedankt voor bewezen diensten in de populairste serie van Vlaanderen. Frank Van Erum werd eind vorig jaar een van de slachtoffers van die trend. ‘Als acteur weet je dat je verhaal altijd afgelopen kan zijn’, vertelt hij in Story. ‘Maar ik ben vooral verrast dat ik op zo’n korte tijd de set moest verlaten. Toen ik het nieuws te horen kreeg, vertelden ze me dat ik nog maar drie maanden moest draaien. Als ik dat eerder had geweten, dan kon ik mijn agenda voor de komende maanden beter vullen. Nu heb ik een paar producties afgezegd om beschikbaar te zijn voor ‘Thuis’.’

Een echte reden voor zijn ontslag kreeg Van Erum niet. ‘Ik heb wel een gesprek gehad met mijn bazen en de reden was dat er personages uit ‘Thuis weg moesten. Toevallig is dat Renzo geworden. Het had evengoed een ander personage kunnen zijn. Meer uitleg heb ik niet gekregen…’, zegt hij daarover.

We zitten niet in een sector waar collega’s voor elkaar opkomen.

Problemen met de bazen of de cast waren er absoluut niet. Meer nog: de acteur ligt heel goed bij zijn medespelers. ‘Mijn collega’s vinden het ook heel spijtig, zeker de mensen met wie ik veel samenspeel. Dat zijn echt wel vrienden geworden. Maar we zitten niet in een sector waar de collega’s voor je opkomen – uit vrees om zelf ook ontslagen te worden. De laatste tijd zijn er veel acteurs moeten vertrekken bij ‘Thuis’ en er is toch een soort van onrust ontstaan: wie zal de volgende zijn?’

En nu?

Van Erum is er duidelijk niet goed van dat hij zijn job bij ‘Thuis’ kwijt is. ‘Ik zie er wel van af’, geeft hij toe. ‘Niet dat ik depressief rondloop, maar thuis heb ik toch al een traantje weggepinkt.’ Maar bij de pakken blijven zitten, dat doet de acteur niet. Zo maakte hij onlangs een liedje over zijn tijd bij ‘Thuis’ dat hij op Facebook deelde. Het doel daarvan was vooral om zijn fans op te roepen hem te blijven volgen op sociale media en met die populariteit indruk te maken op producers en regisseurs. De acteur geeft bovendien een nieuwe wending aan zijn carrière. ‘Binnenkort lanceer ik een YouTube-kanaal om m’n fans langs die weg nog elke dag een lach bezorgen.’ We zijn benieuwd!

Meer ‘Thuis’: