https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food AHA: op deze 2 manieren kan je verse kruiden een stuk langer...

AHA: op deze 2 manieren kan je verse kruiden een stuk langer bewaren

Want een zomerse mojito is nu eenmaal niet compleet zonder verse muntblaadjes!

verse kruiden
© Thomas Rehehäuser via Unsplash

Op een zomerse dag zoals vandaag snakken we naar een verfrissende cocktail. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke mojito met verse muntblaadjes? Alleen merk je dat jouw muntplantje er plots helemaal verwelkt uitziet en dat terwijl het er twee dagen geleden nog tiptop uitzag. Zonde, toch? Net daarom gingen wij op zoek naar de beste manieren om jouw verse kruiden langer te bewaren.

Verse kruiden – of je ze nu zelf kweekt of koopt in de winkel – zijn vaak de finishing touch. Denk bijvoorbeeld maar aan tomaat mozzarella met verse basilicumblaadjes in plaats van in je kruidenkastje te duiken. Doe er nog een glaasje witte wijn bij en je waant je zo in Italië.

Enige nadeel van met verse kruiden te werken? Meestal blijven ze niet heel erg lang goed en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kan je er wel langer geniet van hebben door ze op de correctie manier te bewaren. En maak je vooral geen zorgen, want het is allesbehalve moeilijk. Let’s go!

Twee opties

Als je verse kruiden langer wil bewaren, heb je twee opties. Zo kan je ze in de koelkast bewaren of in de diepvriezer. Om het leven van je kruiden te verlengen, moet je een stukje van de onderkant afsnijden. Ongeveer een centimeter is al voldoende. Zet je kruiden vervolgens in een glas koud water, bedek de bovenkant losjes met een plastic zakje en bewaar dit nu in de koelkast. Wedden dat je er op deze manier een stuk langer geniet van hebt? Oh ja, vergeet wel niet om het water af en toe te vervangen.

De tweede optie is om je kruiden in je diepvriezer te bewaren. Neem er een ijsblokjesvorm bij en plaats je kruiden in de verschillende vakjes. Voeg nu water toe en zet het geheel zo in de diepvriezer. Zeker voor kruiden die je in cocktails gebruikt zoals munt of tijm is deze methode ideaal. Wanneer het cocktail o’ clock is, hoef je enkel maar het juiste ijsblokje toe te voegen. Handig!

Gebruik jij je kruiden liever om mee te koken? Vervang het water dan door olijfolie. Dit kan je achteraf dan toevoegen aan stoofpotjes of soep. Of je kan er zelfs je groentjes in bakken. Niet vergeten: wanneer je kruiden op deze manier invriest, kan je ze ongeveer drie maanden bewaren.

Lees ook: