Home Lifestyle Food 5 makkelijke tips die je boterhammen instant meer smaak geven

5 makkelijke tips die je boterhammen instant meer smaak geven

Ben jij die boterham met kaas of salami ook zo beu?

boterhammen
© Erin Wang via Pexels

Ben jij je boterhammen ondertussen al beu gegeten, maar heb je geen zin om uren in de weer te zijn om een lekkere lunch klaar te maken? Goed nieuws, want dat hoeft ook helemaal niet! Met al een paar kleine aanpassingen geef jij jouw boterhammetjes instant meer pit en smaak.

Een sneetje brood, een vleugje boter en vervolgens een schel kaas? Dat gaat natuurlijk snel vervelen, maar je kan je boterhammenlunch al op een heel makkelijke manier pimpen. Door verschillende smaken en texturen te combineren, smaakt jouw boterham plotseling helemaal anders. Wij hebben dan ook enkele makkelijke tips op een rij gezet die je zeker eens moet proberen.

1. Gebruik beter brood

Gewoon wit brood eten is niet zo gezond en van zo’n dun gesneden boterhammen krijg je al snel weer honger. Investeer daarom in een iets specialer en kwalitatiever brood. Het kost je misschien een paar euro’s meer, maar – geloof ons – het is het meer dan waard. In ruil krijg je namelijk een pak meer smaak en je voelt je langer voldaan. Bewaar je brood ook in een afgesloten zak om het zo langer vers en lekker te houden.

2. Zure smaak als accent

Een makkelijk trucje om je boterhammenlunch meer smaak te geven, is door te werken met enkele zure ingrediënten. Denk bijvoorbeeld maar aan augurken. Toegegeven niet iedereen is er fan van, maar je middageten krijgt zo meteen een frisse en verrassende toets.

3. Werk met verschillende texturen

Een schelletje kaas of ander beleg is vaak redelijk zacht van textuur. Daarom gebruik je best nog een aantal andere ingrediënten die voor wat extra pit zorgen. Denk bijvoorbeeld maar aan bepaalde zaden, geraspte wortels of wat knapperige salade. Ook een klein beetje saus toevoegen, helpt om een smeuïge smaak te creëren.

4. Voeg items toe uit blik of glas

Koop je liever geen grote zak sla of geraspte wortels omdat je vreest dat deze snel slecht zullen worden? Haal dan een aantal voedingsmiddelen met een blikken of glazen verpakking in huis. Dat kan gaan van sauzen zoals pesto en sambal, maar ook zongedroogde tomaten tot bijvoorbeeld geroosterde pepers. Langer houdbaar, minstens even langer en je hebt er belachelijk weinig werk aan.

5. Wees creatief met toppings

Items zoals sla of geraspte wortels toevoegen, is natuurlijk een evidente keuze, maar door verschillende toppings te combineren, kan je makkelijk een originele creatie serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van pulled pork in combinatie met mosterd? Of wist je dat sambal heerlijk smaakt in combinatie met een eitje? Je hoeft ook niet per se verschillende zaken te kopen. Neem eens een kijkje in je kruidenkastje. Een beetje oregano, basilicum of zelf zwarte peper kan al een groot verschil maken.

Lees ook: