Home Lifestyle Film TRAILER: kortfilm over het leven van Voldemort verschijnt later dit jaar op...

TRAILER: kortfilm over het leven van Voldemort verschijnt later dit jaar op YouTube

'The House of Gaunt' werd geregisseerd door superfan en regisseur Joris Faucon Grimaud en ziet er verrassend professioneel uit.

Film Voldemort
© Warner Bros.

20 jaar nadat de allereerste Harry Potter-film op het grote scherm verscheen, komen we ein-del-lijk wat meer te weten over zijn aartsvijand Voldemort. De Franse regisseur en Harry Potter-superfan Joris Faucon Grimaud werkte de voorbije jaren namelijk aan kortfilm die in het teken staat van het leven van Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. En de trailer ziet er veelbelovend uit!

Wij dreuzels blijven maar in de ban van de verhalen van Harry Potter. Na de boeken- en filmreeks vielen we in zwijm voor de spin-off-filmreeks ‘Fantastic Beasts’, kijken we al vol ongeduld uit naar de gloednieuwe HBO-serie die in het teken van J.K. Rowlings personages zal staan en kopen we nu al ons ticketje voor de magische tentoonstelling die volgend jaar richting Europa en hopelijk ook ons land trekt. Maar voordat het zover is, kunnen we ons dankzij ‘The House of Gaunt : Lord Voldemort Origins‘ eerst nog wat meer verdiepen in het duistere leven van Voldemort.

Knappe Voldemort

Dankzij een crowdfunding kon regisseur en superfan Joris Faucon Grimaud samen met een klein Franse productieteam een kort-/fanfilm maken die wat meer duidelijkheid zal brengen over het verleden van Jeweetwel. In 2018 onthulde hij in het magazine Konbini dat hij aan de sequel werkte en dat die uit twee delen zal bestaan. ‘Deze film over Voldemort zal in twee verschillende delen worden verdeeld. Het eerste deel zal vooral over zijn voorouders gaan, zodat we de psychologie en geschiedenis van het personage volledig kunnen begrijpen. In het tweede deel zien we hem wanneer hij 30 jaar oud is en de tovenaarswereld volledig in zijn greep heeft’, aldus de regisseur. ‘Het scenario is gebaseerd op het boek “The Half-Blood Prince“. We blijven trouw aan haar werk en universum, maar maakten de sfeer iets gruwelijker en gewelddadiger.’

De film, ‘The House of Gaunt : Lord Voldemort Origins’, is na meer dan vier jaar bijna af, en daar is de verrassend professionele finale trailer het mooie bewijs van. De Franse acteur (en model!) Maxence Danet-Fauvel neemt de rol van Voldemort op zich, de rest van de personages wordt vertolkt door een internationale cast. De film zal op 29 mei op YouTube gereleased worden. Wij zijn nu al benieuwd!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: