Home Lifestyle In 2022 zal een indrukwekkende Harry Potter-tentoonstelling de wereld rondreizen

In 2022 zal een indrukwekkende Harry Potter-tentoonstelling de wereld rondreizen

'Harry Potter: The Exhibition' zal ook in Europa neerstrijken.

Harry Potter tentoonstelling
© Warner Bros.

Potterheads, unite! Volgend jaar zal een gigantische ‘Harry Potter’-tentoonstelling de wereld rondreizen en halt houden in onder andere Noord-Amerika, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en – tromgeroffel! – Europa!

Harry Potter: The Exhibition‘ zal dreuzels de kans geven om van het Wizarding World-universum te genieten. Een vijftal jaar geleden kon je bij ons in Brussel al eens een kijkje gaan nemen op een gelijkaardige tentoonstelling, maar deze versie belooft nog spectaculairder en vooral magischer te worden. De nieuwe tentoonstelling zal de meest iconische momenten uit de films highlighten en je een blik achter de schermen bieden. Extra leuk: ook de ‘Fantastic Beasts’-filmreeks zal er in de spotlight gezet worden. 

Rekwisieten en kostuums

De tentoonstelling start in 2022 en zal overal ter wereld neerstrijken, waaronder ook op een aantal plaatsen in Europa. Ze zal minstens 10.000 vierkante meter (!) groot zijn én een speciaal ontwerp krijgen dat de geliefde personages, magische sets en beesten uit de films op een mooie manier eert. Als bezoeker kan je de magie die de filmmakers gebruikten om de reeks tot stand te brengen verkennen en verschillende authentieke rekwisieten én originele kostuums uit de ‘Harry Potter’- en ‘Fantastic Beasts’-films bewonderen. De organisatoren beloven er met de allernieuwste technologische snufjes en een indrukwekkend decor een onvergetelijke ervaring van te maken.

We are thrilled to announce that we are partnering with Warner Bros. Consumer Products to develop an an all-new…

Geplaatst door Imagine Exhibitions op Donderdag 11 februari 2021

 ‘We zijn vereerd dat we deze ​​ervaring mogen ontwikkelen en de magie van de Wizarding World op die manier kunnen vieren’, aldus Tom Zaller, CEO van Imagine Exhibitions, in een persbericht. Dat bedrijf werkt momenteel samen met Warner Bros. aan de realisatie van de tentoonstelling. ‘We kijken ernaar uit om samen te werken met partners, promotors en sponsors van wereldklasse om een ​​geheel nieuwe “Harry Potter: The Exhibition” naar fans over de hele wereld te brengen.’ De locaties worden later dit jaar bekendgemaakt. Fingers crossed dat ze ook weer bij ons zal neerstrijken! Meer info vind je hier.

Lees ook: