Home Lifestyle ROADTRIP: via deze website reis je de wereld rond vanuit je zetel

ROADTRIP: via deze website reis je de wereld rond vanuit je zetel

Extra leuk: terwijl je virtueel door de wereldsteden rijdt, kan je naar lokale radiozenders luisteren.

virtuele roadtrip
© Robert Bye via Unsplash

Of wij nood hebben aan een buitenlandse vakantie? Ja, ja, ja en nog eens ja! Of wij nú op reis vertrekken? Ja, ja, ja en nog eens ja! Dankzij de website Drive & Listen is het namelijk mogelijk om in meer dan 50 (!) wereldsteden op virtuele roadtrip te gaan. Gaan we eerst naar Dublin, LA of toch maar naar Miami?

Trek je comfortabelste reisoutfit aan, klik je vast in je auto, zet je computer- of smartphonescherm op het dashboard en de boxen lekker luid en open de website Drive & Listen. Verschillende influencers promoten momenteel het gratis platform om hun volgers aan te sporen thuis te blijven en virtueel op reis te gaan. Da’s toch niet hetzelfde, horen we je denken. Klopt, maar de website komt toch aardig dicht in de buurt van the real deal.

Heimwee

Het principe van de site is simpel: jij klikt een stad (denk: Toronto, Praag, Mumbai en zelf Wuhan) aan die je graag zou willen verkennen, de website doet de rest. Het lijkt alsof je werkelijk ín een auto zit die door je reisbestemming rijdt, want jij kijkt door de voorruit van een auto naar buiten én hoort op de achtergrond lokale radiozenders. Extra leuk: je kan ervoor kiezen om ook van de straatgeluiden te genieten. Gaat het je allemaal iets te traag? Dan kan je op de virtuele gaspedaal duwen en de snelheid van de auto manipuleren.

‘Ik miste het tijdens de lockdown om door mijn stad te rijden. Zelfs het verkeer en de drukte miste ik. Daarom zocht ik op het internet video’s op van Istanboel’, vertelt Şeker, de oprichter van de site, aan Lonely Planet. De Turkse student verblijft momenteel in München en ging op zoek naar een oplossing voor zijn heimwee.  ‘Het was zo leuk om mijn stad te zien, maar ik wilde Istanboel ook hóren. Zo kwam ik op het idee om de radiozenders en omgevingsgeluiden aan de beelden te koppelen. Ik ben namelijk heus niet de enige die het mist om te reizen.’ Dat is hij zeker en vast niet, want wij vinden het buitengewoon zalig om dankzij de site nog eens in de buurt te komen van een tripje.

Lees ook: