Home Lifestyle Film Nieuwe Pixarfilm ‘Luca’ doet je nóg meer verlangen naar de zomer

Nieuwe Pixarfilm ‘Luca’ doet je nóg meer verlangen naar de zomer

Disney en Pixar losten de teaser van 'Luca', een film van de makers van 'Coco' en 'Inside Out'.

Luca Pixar
© Disney Pixar

In juni verschijnt ‘Luca’, de nieuwe film van Disney en Pixar, in de bioscoopzalen. Het is een coming-of-age-verhaal over een 13-jarige jongen en zijn beste vriend dat zich afspeelt aan de Italiaanse Rivièra. ‘Luca’ is van de studio die ‘Coco’ en ‘Inside Out’ maakte.

In ‘Luca’ genieten hoofdpersonage Luca Paguro en zijn beste vriend Alberto van een onvergetelijke zomer aan de Italiaanse rivièra. Alleen dragen ze een geheim met zich mee: ze zijn zeemonsters die van een heel andere wereld komen. Regisseur Enrico Casarosa maakte een semi-autobiografische film. Hij groeide zelf op aan de Italiaanse Rivièra en zijn beste vriend Alberto leerde hem – destijds een timide jongen – wat het is om volledig vrij te leven. ‘De film viert de vriendschap’, zegt Casarosa daarover. ‘Vriendschappen in onze kindertijd leggen vaak de basis van wie we uiteindelijk worden.’

De stem van Luca is ingesproken door Jacob Tremblay, de jonge acteur die schitterde in onder meer ‘Room’ en ‘Wonder’. De film is van de hand van de makers van ‘Coco’ en ‘Inside Out’, maar heeft toch een opvallend andere stijl. Dat wordt duidelijk in de eerste teaser. De bioscooprelease staat gepland voor juni. Het is nog niet duidelijk wanneer ‘Luca’ op Disney+ zal verschijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: