Home Lifestyle Film 15 nieuwkomers op Netflix die in maart op je kijklijstje moeten staan

15 nieuwkomers op Netflix die in maart op je kijklijstje moeten staan

Welke film, serie of docu ga jij sowieso bekijken?

Netflix maart
© Netflix

Kan je geloven dat het volgende week alweer maart is? Of je nu blij wordt van die gedachte of niet, wij kijken naar de positieve kant: een nieuwe maand staat voor veel nieuwe titels op Netflix. En in maart zit er echt heel wat leuks tussen!

1. Anne+

‘Anne+’ is een Nederlandse webreeks over het leven van de lesbische twintiger Anne in Amsterdam. De reeks krijgt internationaal erg lovende kritieken, onder meer omwille van de queer representatie. Na mooie kijkcijfers op YouTube, zowel in Nederland als onder meer Zuid-Amerika, verschijnen de twee seizoenen nu op Netflix. Leuk extraatje: in het tweede seizoen spot je ‘Orange is the New Black’-actrice Laura Gómez!

Vanaf 4 maart.

2. Sky Rojo

In ‘Sky Rojo’ vluchten Coral, Wendy en Gina weg uit de stripclub waar ze werken. Hun pooier Romeo en zijn handlangers zitten achter hen aan. In acht afleveringen volgen we de achtervolging op leven en dood van drie vrouwen die gaandeweg beseffen dat ze samen sterk staan. ‘Sky Rojo’ is van de hand van Álex Pina en Esther Martínez Lobato, het duo achter ‘La casa de papel’ en ‘The Pier’.

Vanaf 19 maart.

3. Moxie

‘Moxie’ is een film van en met Amy Poehler, de actrice die je vooral kent van haar rol als de (not so) cool mom in ‘Mean Girls’. In deze film vól vrouwenpower speelt ze echter een echte cool mom, Ms. Carter. Haar dochter, Vivian, is het seksisme op haar school meer dan beu en start een revolutie onder de naam Moxie. Niemand, behalve haar crush Seth, weet echter dat zij achter de beweging zit. ‘Moxie’ is allesbehalve een typische highschool movie, maar heeft wél alle leuke elementen die daarbij horen. Tel daar een mooie boodschap bij die perfect overgebracht wordt, en je hebt een film die je zal bijblijven.

Vanaf 3 maart.

4. Murder Among the Mormons

In 1985 daverde de mormoonse gemeenschap in Salt Lake City letterlijk en figuurlijk op haar grondvesten vanwege drie ontplofte bommen. Twee mensen lieten het leven. Deze driedelige docuserie blikt terug op die donkere dag en op het criminele mastermind achter de gebeurtenissen.

Vanaf 3 maart.

5. Bombay Begums

‘Bombay Begums’ is een Indische reeks over vijf ambitieuze vrouwen en hun dromen, verlangens en teleurstellingen in het moderne Mumbai. En zo komen we al bij de vierde titel in de lijst die barst van de vrouwenpower. We like! 

Vanaf 8 maart.

6. Nevenka: Breaking the Silence

Nog zo’n straffe madam is de Spaanse Nevenka Fernández. Meer dan 15 jaar voor er sprake was van een #MeToo-beweging, zette zij het land in rep en roer door zich uit te spreken over de seksuele intimidatie waarvan zij het slachtoffer was. De dader was de burgemeester voor wie ze toen werkte. In deze docuserie blikt ze twintig jaar later terug op de zaak.

Vanaf 5 maart.

7. Marriage or Mortgage

Liever iets luchtiger? In ‘Marriage or Mortgage’ worden jonge koppels voor een keuze gesteld: trouwen of een huis kopen? Want beide doen is helaas niet haalbaar op financieel vlak. Een weddingplanner en een makelaar proberen de koppels ervan te overtuigen voor hun diensten te kiezen.

Vanaf 10 maart.

8. Yes Day

Jennifer Garner en Édgar Ramírez (‘The Girl on the Train’) spelen ouders die besluiten voor één dag ja te zeggen op alles wat hun kinderen vragen. Het is de start van een gekke maar geweldige dag.

Vanaf 12 maart.

9. Biggie: I Got a Story to Tell

Netflix viert de legendarische rapper The Notorious B.I.G. met een documentaire over zijn opkomst van hustler tot rap icon. Op 9 maart is het 24 jaar geleden dat Biggie doodgeschoten werd in L.A. wanneer hij een afterparty verliet. De moord blijft tot op heden onopgelost.

Vanaf 1 maart.

10. Wafeltje en Mochi

‘Wafeltje en Mochi’ is een kinderprogramma, maar maakt dat uit als Michelle Obama meedoet? Wij vinden van niet. In het kookprogramma gaat de vroegere First Lady op culinaire wereldreis met de poppen Wafeltje en Mochi. Met de show wil ze kinderen op het hart drukken dat gezonde voeding belangrijk is.

Vanaf 16 maart.

11. Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Weet je nog hoe ‘Full House’-actrice Lori Loughlin en ‘Desperate Housewives’-actrice Felicity Hoffman erop betrapt werden veel geld te hebben betaald opdat hun dochters toegelaten zouden worden tot de universiteit? Nee? Wel, dan weet je ‘t na het bekijken van deze film wel. Het enorme schandaal werd in een documentaire gegoten door de man die ook de docu over ‘Fyre Festival’ maakte voor Netflix. Dat wordt sappig!

Vanaf 17 maart.

12. A Week Away

Fans van ‘High School Musical’ en ‘Camp Rock’, deze is voor jullie. Want in ‘A Week Away’ wordt er gezongen en gedanst, én is er sprake van een mooie maar melige jeugdliefde. De film gaat over een jonge kerel die in de problemen komt en van de rechter mag kiezen: een week in de jeugdgevangenis of een week op een christelijk zomerkamp. Hij kiest het tweede.

Vanaf 26 maart.

13. The Irregulars

Het decor en de klederdracht van deze reeks doet aan ‘Bridgerton’ denken – beide spelen zich af in 19de eeuws Londen – maar daar eindigt de vergelijking. ‘The Irregulars’ is een horrorserie over een groep buitenbeentjes die in opdracht van de enige echte Sherlock Holmes een reeks bovennatuurlijke misdaden oplossen.

Vanaf 26 maart.

14. Caught by a Wave

Deze Italiaanse film doet je zó verlangen naar zomer, op reis gaan en vakantieliefde. Sara en Lorenzo leren elkaar kennen op een zeilkamp in Sicilië en worden verliefd. Wanneer ze haar ziekte niet langer geheim kan houden, besluiten ze samen nog meer uit het leven te halen.

Vanaf 25 maart.

15. Bad Trip

‘Bad Trip’ is een film vol pranks met verborgen camera. Eric André en Lil Rel Howery gaan op een doldwaze roadtrip en nemen onwetende mensen op de meest waanzinnige manieren beet. De film is van de producer van ‘Jackass’. Dat zegt genoeg, nee?

Vanaf 26 maart.

Toegevoegde films

Zoals elke maand voegt Netflix in maart een paar aangekochte titels toe aan z’n aanbod. Naast onderstaande films verschijnt volgende maand ook een zevende seizoen van ‘The Flash’ van The CW (4 maart) en een zevende seizoen van ‘The Blacklist’ (18 maart) op de streamingdienst.

1 / 8
The Perfect Storm
The Lady in the Van
GoodFellas
New York Minute
No Country for Old Men
Men, Women & Children
Despicable Me 3
Dean
The Perfect Storm
The Perfect Storm

Vanaf 1 maart.

The Lady in the Van
The Lady in the Van

Vanaf 1 maart.

GoodFellas
GoodFellas

Vanaf 1 maart.

New York Minute
New York Minute

Vanaf 1 maart.

No Country for Old Men
No Country for Old Men

Vanaf 1 maart.

Men, Women & Children
Men, Women & Children

Vanaf 1 maart.

Despicable Me 3
Despicable Me 3

Vanaf 8 maart.

Dean
Dean

Vanaf 8 maart.

Lees ook: