Home Lifestyle Binnenkort op Netflix: ‘Anne+’, de populaire queer webreeks van onze noorderburen

Binnenkort op Netflix: ‘Anne+’, de populaire queer webreeks van onze noorderburen

In het tweede seizoen van de serie zal je 'Orange is the New Black'-ster Laura Gómez aka Blanca herkennen!

Anne+ Netflix
© Netflix

Op 4 maart verschijnen twee seizoenen van ‘Anne+’, een populaire Nederlandse webreeks, bij ons op Netflix. De serie gaat over het leven van de lesbische twintiger Anne in Amsterdam. ‘Anne+’ krijgt internationaal erg lovende kritieken en kent nu al zo’n groot succes in Nederland en Zuid-Amerika dat er een langspeelfilm van gemaakt wordt.

In 2018 verschenen de eerste zes afleveringen van ‘Anne+’ op het internet. In elke aflevering van tien minuten leert de kijker meer over Anne en haar relaties met vrienden, familie en vooral met de vrouwen in haar leven. De focus ligt steeds op Anne ‘plus’ iemand. Makers Maud WiemeijerValerie Bisscheroux en Hanna van Vliet (die Anne speelt) wilden een reeks maken waarin homoseksualiteit niet geproblematiseerd wordt, maar de normaalste zaak van de wereld is. Daarin zijn ze volgens fans en critici goed geslaagd.

Internationaal succes

De reeks is nu al een internationaal succes. ‘Anne+’ werd geselecteerd voor verschillende filmfestivals en twee keer genomineerd voor een Prix Europa. De webreeks behaalt bovendien niet alleen mooie kijkcijfers in Nederland, maar ook in Zuid-Amerika werd ze goed bekeken op YouTube. Dat heeft misschien wel te maken met de verschijning van Laura Gómez in seizoen 2. De Dominicaanse actrice werd bekend als Blanca in ‘Orange is the New Black’. Toen zij het eerste seizoen van ‘Anne+’ zag op een filmfestival in New York, stapt ze zelf op de makers af om te vragen of ze een rol kreeg. En zo geschiedde!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je ziet de twee seizoenen van ‘Anne+’ vanaf donderdag 4 maart op Netflix. De makers maakten deze week bovendien bekend dat ze binnenkort beginnen draaien voor een ‘Anne+’-langspeelfilm. Dus het einde van Anne is nog niet nabij.

Lees ook: