Home Lifestyle Fan denkt dat ‘Friends’ gemaakt werd om Starbucks te promoten, en hij...

Fan denkt dat ‘Friends’ gemaakt werd om Starbucks te promoten, en hij heeft veel argumenten

Friends
© Giphy

‘Friends’ mag dan al dertien jaar gedaan zijn, er worden steeds nieuwe theorieën over de populaire serie de wereld in gestuurd. Wist je dat er fans zijn die geloven dat Phoebe een junkie was die haar hele leefwereld met Chandler en compagnie in Central Perk uitvond in haar drugsverslaafde hoofd? U-hu. Maar een nieuwe theorie die ‘Friends’ ziet als promotie voor Starbucks, houdt iets meer steek.

Reclame voor Starbucks

De ‘Friends’-fan die met de Starbucks-theorie afkwam heet Alex Baker, en hij heeft heel wat argumenten klaar om de wereld ervan te overtuigen dat de volledige serie opgezet werd door de populaire koffieketen. Zijn eerste argument houdt alvast steek: ‘Friends’ heeft de populariteit van koffiebars ongetwijfeld goedgedaan. Baker zet ‘Friends’, een serie die zich vooral in de jaren ’90, afspeelt tegenover ‘Cheers’, een serie uit de jaren ’80 die zich hoofdzakelijk in een gewoon café afspeelt. Hij denkt dat Starbucks ‘Friends’ gemaakt heeft om mensen van de cafés en het bier naar hun gezellige bars en lekkere koffies te lokken. Ondertussen zijn koffiebars super populair, nietwaar?

Baker gaat verder met een waslijst aan kleinere, maar leuke argumenten. Hij wijst erop dat Rachels familienaam ‘Green’ is, de kleur van het Starbucks-logo. Datzelfde logo plakte hij bovendien naast een foto van Rach met krullend haar: hoe gelijkend zijn hun coupes?

Ook in de achternaam van Ross en Monica ziet de ‘Friends’-fan een verwijzing naar Starbucks. Typisch bij Starbucks is dat ze je naam vragen en ‘m dan afroepen wanneer je koffie klaar is, toch? Wel, volgens Baker is ‘Geller’ afgeleid van het Duitse ‘gellen’. De Amerikaan gelooft verkeerdelijk dat dit ‘iemand die roept’ betekent, maar ‘gellen’ is wel zoveel als ‘klinken’. Niet helemaal verkeerd, dus.

Daarna gaat Alex het wel heel ver zoeken. Hij verwijst naar het feit dat de naam ‘Starbucks’ uit het boek ‘Moby Dick’ komt, en vindt in dat boek een random hoofdstuk – het boek heeft er 135 – dat als titel ‘The Candles’ kreeg. Is het toevallig dat een van de personages in ‘Friends’ Chandler heet, de naam voor een persoon die kaarsen maakt en verkoopt? Hmmm, we denken van wel, Alex. Lees de volledige theorie van Baker hieronder.

Alex is van plan alle seizoen van ‘Friends’ opnieuw te bekijken om argumenten te vinden waarmee hij z’n theorie kan staven. We zijn benieuwd, maar verwachten er niet al te veel van. Misschien moeten we gewoon geloven dat ‘Friends’ koffiehuisjes per toeval populairder heeft gemaakt? Nu ja, al die theorietjes zijn wel entertainend, so keep ’em coming!

Meer ‘Friends’:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.