https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle SINGLES, UNITE: Facebook Dating is vanaf nu ook beschikbaar in ons land

SINGLES, UNITE: Facebook Dating is vanaf nu ook beschikbaar in ons land

Mark Zuckerberg koos het ideale moment uit!

Facebook dating
© Pexels & Facebook

Move over, Tinder, want Facebook lanceert zijn fameuze datingfunctie Facebook Dating nu ook in ons land. Twee jaar na de eerste persconferentie over de toepassing, is ze nu ook in ons land beschikbaar. Opvallend: je kan op het platform geen (naakt)foto’s naar elkaar sturen.

Het is ein-de-lijk zover: Facebook rolt nu ook Facebook Dating in ons land uit. Dankzij de nieuwe update die sinds gisteren beschikbaar is, kan je ook een lief/friend with benefits/soulmate/…  via het socialemediaplatform scoren. Het gaat dus niet om een nieuwe app, wel om een aparte toepassing waarvoor je nog eens moet inloggen. Dat doe je door in het menu op ‘Dating’ te klikken.

Geen (naakt)foto’s

Wat Facebook Dating nu zo anders maakt dan Tinder of Grindr? Wel, op basis van jouw interesses (boeken, muziek, tv-programma’s,…) op Facebook gaat de datingfunctie voor jou, zowel in als buiten je vriendenlijst, op zoek naar de ideale match. Je hoeft dus geen vragenlijst meer in te vullen. Wekt iemand jouw interesse op? Dan kan je die persoon een berichtje sturen. En ook daar is er een groot verschil met datingapps van de concurrenten, want op Facebook Dating zal het niet mogelijk zijn om (naakt)foto’s of een weblink naar je match te sturen. Op die manier hoopt Facebook hackers en ongepaste berichten (lees: dickpics en dergelijke) te vermijden.

© Facebook

Daarnaast is het ook mogelijk om je crush anoniem (!) te laten weten dat je stiekem wel een oogje op hem/haar hebt. Je kan ook je stories van zowel op Facebook als op Instagram delen op Facebook Dating én een videogesprek starten als er een klik zou zijn. Om catfishing te vermijden, kunnen enkel mensen die een profiel op Facebook hebben de toepassing gebruiken. Valse profielen schenden de huisregels en zullen automatisch verwijderd worden. Bovendien worden je gegevens met niemand buiten de Facebook Dating-omgeving gedeeld en heb je volledige controle over wie jouw datingprofiel kan bekijken. Maakte je een onaangename ervaring mee? Dan kan je die persoon rapporteren en/of blokkeren.

De functie werd eerder al uitgerold in 20 landen, met 1,5 miljard matches tot gevolg. Sinds gisteren is Facebook Dating ook in 31 andere landen, waaronder ons Belgenlandje, actief. Of de functie ook bij ons een succes zal zijn, valt nog af te wachten. Eén ding is wel zeker: Mark Zuckerberg heeft er het ideale moment voor uitgekozen!

Lees ook: