Home Lifestyle Facebook komt met een nieuwe datingapp

Facebook komt met een nieuwe datingapp

Wissel jij binnenkort Tinder in voor deze app?

© Facebook

Heb je nog niet de liefde van je leven gevonden? Binnenkort kan daar verandering in komen, want Facebook werkt aan een datingapp met een bijzonder originele naam: Dating.

Facebook probeert een frisse start te maken na het recente dataschandaal, waarbij de gegevens van zo’n 50 miljoen (voornamelijk Amerikaanse) gebruikers werden doorgespeeld aan derden.

Marc Zuckerberg, CEO van Facebook, wil de harten van zijn gebruikers terugwinnen door ze een handje te helpen in de liefde. Dat wil Facebook voor elkaar krijgen met de nieuwe datingapp Dating.

Dating

Gisteren stelde Marc Zuckerberg de nieuwe app Dating voor tijdens F8, een jaarlijkse bijeenkomst van app-ontwikkelaars die gedurende twee dagen (gisteren en vandaag) de toekomst van technologie bespreken. ‘Mensen gebruiken Facebook al om nieuwe mensen te leren kennen, en wij willen die ervaring verbeteren’, klinkt Zuckerberg vastberaden.

Gebruikers zullen in staat zijn om een online datingprofiel aan te maken, los van hun Facebookprofiel. Potentiële matches worden gezocht op basis van iemands voorkeuren, gemeenschappelijke interesses en vrienden.

Gebruikers van de datingapp krijgen ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten via verschillende groepen en evenementen binnen de app. Je vrienden krijgen je activiteiten in Dating niet te zien.

Voorlopig deelde Zuckerberg geen verdere details over de nieuwe applicatie, dat houdt hij voor later dit jaar, wanneer de eerste versie van Dating getest zal worden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.