Home Lifestyle VERO: stoot deze nieuwe app Facebook, Instagram en Twitter van de troon?

VERO: stoot deze nieuwe app Facebook, Instagram en Twitter van de troon?

De app wordt nu massaal gedownload.

Je kan er niet omheen de laatste dagen: de nieuwe app Vero. Doel? Als mix van Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest gevestigde sociale media van de troon stoten als nieuw, transparant sociaal netwerk. Zonder reclame en zonder vervelende algoritmes die bepalen wat jij in je feed te zien krijgt.

Perfecte mix

De afgelopen dagen zagen we het steeds meer op onze social media: vrienden en influencers die hun traditionele kanalen inruilden voor een gloednieuw sociaal netwerk, Vero (Italiaans voor ‘echt’). En nieuwsgierig als we zijn, willen we daar heel graag meer van weten. Vero is de perfecte mix tussen Facebook en Instagram met een snuifje Twitter en Pinterest er nog bij. Kortom: alles waar wij op zaten te wachten. Komt nog eens bij dat de app een transparant sociaal netwerk wil zijn, zonder vervelende algoritmes en zonder irritante advertenties.

Oké, helemaal nieuw is Vero niet. Het sociale netwerk zag het licht in april 2017, maar het is nu pas dat Vero zijn krachten heeft gebundeld met verschillende influencers als onderdeel van zijn marketingcampagne. Resultaat: heel de wereld praat erover en we beginnen massaal de app te downloaden – vandaar dat het misschien een tijdje kan duren om je te registreren.

Van foto’s over muziek tot boeken

Zoals eerder vermeld, maakt Vero geen gebruik van algoritmes. Wat wil zeggen dat het geen posts filtert. Wat we met Vero kunnen doen? Foto’s, video’s, links, films, muziek en boeken sharen: kortom heel je wereld met je volgers delen. Je kan dan zelf kiezen of je je post met je goede vrienden, gewone vrienden of je kennissen deelt, bijvoorbeeld. Ook chatten behoort tot de opties. En net zoals bij Instagram zijn ook hier hashtags enorm belangrijk en zijn het deze dingetjes die een zekere visibiliteit van je posts garanderen. Pluspunt: de app is su-pergebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Al zijn we nog niet helemaal overtuigd van de donkere achtergrond.

1 / 5
Home
Chat
Post maken
Verzamelingen
Delen met…
Home
Home

Chat
Chat

Post maken
Post maken

Verzamelingen
Verzamelingen

Delen met…
Delen met…

Hoe kan een app geld verdienen als ze niet aan advertenties doet? De eerste miljoen gebruikers zitten de rest van hun leven gratis op Vero. Hoor je daar niet bij, dan betaal je jaarlijks een klein bedrag (vergelijkbaar met een paar kopjes koffie, wordt gezegd). Wij swipen alvast even naar onze App Store.

Download Vero in de App Store / op Google Play.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.