Home Lifestyle Dit iPhone-trucje zou weleens je leven kunnen redden

Dit iPhone-trucje zou weleens je leven kunnen redden

Kende jij het al?

We zagen de boodschap afgelopen weekend geregeld voorbijkomen op onze Facebookpagina en willen het jullie niet onthouden. We hopen natuurlijk dat je het nooit moet gebruiken, maar als je je in een gevaarlijke of onveilige situatie bevindt, kan je door 5 keer kort op de ‘lock button’ van je iPhone te klikken snel een noodnummer bellen.

SOS-noodmelding

Volgens de oproep op Facebook zou je via ‘SOS-noodmelding‘ een gps-signaal kunnen uitsturen naar het dichtstbijzijnde politiekantoor, maar dat zou niet helemaal kloppen. Door de button te swipen, gaat je iPhone wel automatisch het noodnummer van jouw land / buurt bellen. Nadat je je oproep beëindigd hebt, zou je telefoon ook automatisch tekstberichten sturen met je locatie naar de personen die jij als contactpersonen in een noodgeval hebt opgegeven.

Medische ID

Meer nog: verpleegkundigen kunnen door de functie bijvoorbeeld via je ‘Gezondheid’-app je medische ID checken om zo te achterhalen welke bloedgroep je hebt. Voor degenen die nog nooit gehoord hebben van de ‘Gezondheid‘-app: hij is volledig gratis en zou weleens je leven kunnen redden. Je kan namelijk via de app je ‘Medische ID‘ instellen, dat geraadpleegd kan worden zelfs wanneer je telefoon vergrendeld is. Je vindt er belangrijke gegevens zoals je naam, geboortedatum, contactpersonen in geval van nood, bloedgroep of je kan zelf notities toevoegen.

Medische ID

Om je ‘Medische ID’ in te stellen, ga je naar de ‘Gezondheid’-app en klik je op het stericoontje rechtsonder. Nu krijg je een scherm met alle in te vullen gegevens. Vergeet ook zeker niet de functie ‘Toon bij vergrendeling‘ aan te zetten, zodat bijvoorbeeld een dokter je gegevens in geval van nood kan raadplegen. Handig!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.