Home Lifestyle Datingapp Blindlee volgt principe van populaire Netflixreeks ‘Love Is Blind’

Datingapp Blindlee volgt principe van populaire Netflixreeks ‘Love Is Blind’

In een geblurde speed- én blinddate via videochat leer je elkaar beter kennen.

Blindlee
© blindlee & netflix

Ben je het beu om steeds naar links te swipen op Tinder? Misschien is de datingapp Blindlee dan wel iets voor jou! In een wazige videochat van 3 minuten leer je de andere persoon beter kennen en beslis je of je hem/haar volledig wil zien en of er een offline date volgt.

Tijdens de afgelopen maanden was het door de coronacrisis natuurlijk moeilijk voor singles om iemand in real life te ontmoeten. Ben je Tinder ondertussen kotsbeu gezien en heb je zin in iets anders? Blindlee is een datingapp die volgens het principe van de populaire Netflixreeks ‘Love Is Blind’ werkt. Daarin leerden vrijgezellen iemand kennen door eerst urenlang met elkaar te praten, gescheiden door een wazige glazen wand, zonder dat ze elkaar ook maar één keer zagen. Voelden ze die diepe, emotionele klik dan besloten ze zich te verloven.

Speed- en blinddate

Bij Blindlee loopt het natuurlijk niet zo’n vaart en hoef je helemaal nog geen verlovingsring uit te pikken of te verwachten. Maar het neemt wel die boeiende conversaties over. Singles worden aan elkaar voorgesteld op basis van gelijklopende interesses. Daarna kan je met je match een soort speed- én blinddate in de vorm van een videochat van drie minuten houden. Het beeld is geblurd, en de vrouwen bepalen hoeveel ze willen zien van hun gesprekspartner en willen vrijgeven van zichzelf. Ze kunnen het wazige beeld dus versterken als de babbel hen niet aanstaat of verminderen als ze vinden dat de conversatie de goede kant opgaat. Voelen jullie allebei een klik, dan is het een match en dan kan je een chatvenster openen om verder te babbelen. En wie weet volgt er dan een offline date in real life!

De app is een uitvinding van Sacha Nasan en Glenn Keller. Ze waren het oppervlakkige en vaak zelfs valse contact via online daten grondig beu en besloten daarom hun eigen versie uit de grond te stampen. De app is ook bij ons in België verkrijgbaar via iTunes of Google Play (Android). Alle info vind je op hun website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: