Home Lifestyle AHA: dit zijn de duurste en meest budgetvriendelijke stranden ter wereld

AHA: dit zijn de duurste en meest budgetvriendelijke stranden ter wereld

Niet Knokke, maar Blankenberge is het duurste strand van België.

© Shutterstock

Het is wetenschappelijk bewezen dat aan een strand vertoeven goed is voor de gezondheid. Hoog tijd dus om plannen te smeden voor een vakantie richting zon! Kan je niet kiezen naar welk land te trekken deze zomer? Dan komt dit overzicht goed van pas.

Online reisorganisatie TravelBird onderzocht hoeveel het kost om een dag door te brengen op 327 stranden over de hele wereld. In de lijst staan ook zes Belgische stranden die er heel voordelig uitkomen, met De Panne als goedkoopste van het land.

Prijs voor een dag aan het strand

Om de betaalbaarheid van ieder strand te vergelijken, werden er vijf essentiële factoren berekend: de kosten van een fles zonnecrème (200ml), een fles water (500ml), een biertje (een flesje van 33cl), lunch (inclusief een drankje en dessert per persoon) en een ijsje. Ook met de faciliteitskosten, zoals de toegangsprijs en de kosten van een ligstoel en parasol, werd rekening gehouden.

De wereldwijde vergelijking leverde de volgende resultaten op:

  • Finale Ligure in Italië heeft de hoogste faciliteitskosten van de ranking, met € 35,44.
  • Op Cua Dai Beach (Vietnam) is de zonnecrème voor € 2,07 het meest betaalbaar, terwijl het op Beau Vallon (Seychellen) met € 25,12 het duurste is.
  • Het duurste flesje water kan je vinden op Velavaru Island (Malediven) voor de prijs van € 9,95 en het goedkoopste flesje koop je op Sidi Bou Said (Tunesië) voor € 0,22.
  • Voor de prijs van € 0,66 kan je op Soma Bay (Egypte) het goedkoopste biertje vinden en op Mjellestranden (Noorwegen) betaal je met € 8,49 het meeste voor je pintje.
  • Het goedkoopste ijsje kan je kopen op Nusa Dua (Bali) voor € 0,54, terwijl reizigers € 4,46 moeten betalen voor een ijsje op Huk Beach (Noorwegen).
  • Voor € 5,87 is El Gouna (Egypte) de goedkoopste lunchbestemming, terwijl je op Anse Vata (Nieuw-Caledonië) voor een lunch maar liefst € 26,13 moet neertellen.

Als je naar het totaalpakket kijkt, is Anse Vata (Nieuw-Caledonië) het meest exclusieve strand in de index met een totale prijs van € 78,57 voor een dagje aan het strand. Cua Dai Beach (Vietnam) is het goedkoopste strand met een totale dagprijs van € 13,44.

Hoe duur is België?

In de volgende kolom zie je hoe de Belgische strandplaatsen scoren in de lijst. Volgens de totaalprijs is De Panne de beste optie voor je portemonnee. En verrassend genoeg is het niet Knokke, maar Blankenberge dat het duurste strand is aan de West-Vlaamse kust.

Bron: TravelBird

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.