Home Lifestyle AHA: daarom is het strand goed voor je gezondheid

AHA: daarom is het strand goed voor je gezondheid

Volgens de wetenschap is vertoeven aan zee goed voor je brein!

Zon, zee, strand en een ijskoud drankje om van te sippen, dat is voor velen de definitie van een geslaagde zomer. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom we zo dol zijn op strandvakanties? De wetenschap boog zich over dit vraagstuk en kwam tot een interessante ontdekking.

Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland en de VS hebben ontdekt dat mensen die met zicht op de zee wonen, minder te kampen krijgen met psychologische problemen zoals stress. Het strand maakt hen duidelijk gelukkig. Zo is wie aan het water woont vaak actiever, socialer en aangenamer om een babbeltje mee te slaan.

Strandvakantie is gezond

Heb je niet het geluk om aan de kust te wonen en kan je dus niet dagelijks naar de golven luisteren? Dan is het een goed idee om deze zomer een strandvakantie te boeken, op doktersvoorschrift!

Uit een studie van Washington University bij 1000 strandbezoekers kwam naar voren dat een verblijf aan het strand angstgevoelens, depressie en stress vermindert. Naast je humeur stimuleert de zee ook creativiteit.

Virtual reality

Heb je geen geld of tijd om er even tussenuit te knijpen naar de dichtstbijzijnde kust? Niet getreurd, want het onderzoek toonde aan dat zelfs het kijken naar strandfoto’s een positief effect heeft op de geest.

Als je het een tikkeltje echter wil maken, kan je jezelf met behulp van virtual reality naar een exotische locatie transporteren. Een studie uit 2017 heeft namelijk aangetoond dat mensen die  op de stoel bij de tandarts een VR-bril droegen niet alleen minder zenuwachtig waren voor de behandeling, maar ook minder pijn voelden. Straf!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.