Home Lifestyle Food HEAVEN: er is een chocomoussebar (!) geopend in hartje Parijs

HEAVEN: er is een chocomoussebar (!) geopend in hartje Parijs

© Getty

Altijd al eens naar Willy Wonka’s chocoladefabriek willen gaan? Dan hebben we goed nieuws! Neen, we hebben de locatie van zijn chocoladeparadijs niet ontrafeld, maar komen met een nieuwe hotspot in Parijs toch aardig in de buurt! Er opende in de lichtstad namelijk een ravissante chocomoussebar. Van een sprookje gesproken!

Na de tiramisu-, sushi- en pindakaasbar vonden de Parijzenaren dat het hoog tijd werd om het concept naar een hoger niveau te tillen. En in die missie zijn ze nu meer dan geslaagd, want een overdadige chocomoussebar opende zopas de deuren op de Champs-Elysées.

Wereldkeuken in een potje

Niet alleen het idee, maar ook de toplocatie en het interieur van de gloednieuwe bar valt bij ons, en ongetwijfeld bij elke andere chocoladegoeroe, in de smaak. Het is de Franse chocolatier Chapon die op het idee van de eeuw kwam om de zeemzoete shop uit de grond te stampen. Hij heeft al drie winkels in Parijs en voegde met zijn vierde zaak een extra troef aan Parijs’ beroemdste (en duurste) straat toe.

In totaal kan je in de shop uit vijf verschillende chocolademousses kiezen. Wat nu in godsnaam het verschil is tussen de vijf mousses en het recept van je grootmoeder? Ze zijn gemaakt van vijf verschillende hoogstaande cacaobonen en hebben dus alle vijf wel degelijk een andere smaak. De oorsprong van de bonen? Ecuador, Madagaskar, Venezuela en Peru. Noem de nieuwe patisseriezaak dus gerust een wereldkeuken!

Leuk om te weten: sommige mousses worden met amandelmelk gemaakt. Je kan het potje lekkers in de winkel opeten of thuis onder een dekentje verorberen. De grootte van de potjes varieert van 150 tot 400 gram. Bij ons is de keuze snel gemaakt hoor!

Praktisch

Le bar à mousses au chocolats

Champs-Élysées 52 in Parijs

Website

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.