Home Lifestyle Actrice uit ‘De Buurtpolitie’ krijgt na haar ontslag een rolletje in ‘Familie’

Actrice uit ‘De Buurtpolitie’ krijgt na haar ontslag een rolletje in ‘Familie’

'Alex zal voor heel wat spanning zorgen.'

Dorien Reynaert
© VTM

Er duikt binnenkort opnieuw een nieuw personage op in de populaire VTM-serie ‘Familie’. Haar gezicht zal net zoals dat van Karen Damen, Jeroen Van Dyck en Ann Van den Broeck een belletje doen rinkelen, want ze speelde 5 jaar mee in ‘De Buurtpolitie’.

Het is overduidelijk dat ‘Familie’ de kaart van de vernieuwing trekt. Naast de vaste personages die al jaren meespelen in de populaire VTM-serie duiken er binnenkort een heel pak nieuwe gezichten op. Zo zal Karen Damen de sympathieke verpleegster Vanessa spelen, Jeroen Van Dyck kruipt in de rol van verpleger Steve en Ann Van den Broeck zal Kathleen vertolken die een handje toesteekt in de Gust-brouwerij.

‘Ik schrok van mijn ontslag’

Het zijn een voor een geen onbekenden, en dat kan ook gezegd worden over de nieuwste aanwinst in de soap. Dorien Reynaert (30) was eigenlijk de voorbije vijf jaar al elke weekdag te zien op VTM, maar dan in een andere serie. In ‘De Buurtpolitie’ gaf zij gestalte aan agente Femke, maar afgelopen zomer kreeg ze plots haar ontslag. ‘Ik had zelf ook wel het gevoel dat ik alles uit die rol had gehaald’, vertelt Dorien in Het Laatste Nieuws. ‘Maar toch schrok ik van dat ontslag.’

Dorien moest dus op zoek naar een nieuwe job. Al was daar geen haast bij, want ze heeft samen met haar echtgenoot Robin ook een eigen evenementenbureau. ‘Deze rol kwam helemaal onverwacht op mijn pad’, gaat ze verder. ”De Buurtpolitie’ en ‘Familie’ worden door hetzelfde productiehuis gemaakt. Ze zochten voor die laatste serie een actrice met mijn profiel, wisten dat ik beschikbaar was en zo ging de bal aan het rollen.’

Een vrouw met pit

Ze is net zoals haar oma een grote fan van ‘Familie’. ‘We keken vroeger altijd samen’, vertelt Dorien in Het Laatste Nieuws. Toch zal grootmoederlief nog even moeten wachten om haar kleindochter op het kleine schermpje te zien verschijnen. Dorien staat volgende week voor het eerst op de set en zal eind februari voor het eerst opduiken in de soap als Alex.

‘Deze jonge vrouw zal voor heel wat spanning zorgen’, zegt Dorien. ‘Ze heeft scherpe kantjes en ongewone trekjes. Een volledig ander personage dan Femke uit ‘De Buurtpolitie’. Zij moest objectief zijn waardoor ik weinig emoties kon tonen. Dat wordt nu wel anders. Alex heeft serieus wat pit en dat staat me wel aan. Het is een tijdelijke gastrol, maar wel eentje die zal opvallen en veel in gang zal steken. Geloof me, er staat nog héél wat te gebeuren!’ Dorien zal vooral met Erika Van Tielen (Amélie) en Yanni Bourguignon (Cédric) op de set staan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.