Home Lifestyle Dieter Coppens en Kevin gaan in ‘Down the snow 2’ opnieuw op...

Dieter Coppens en Kevin gaan in ‘Down the snow 2’ opnieuw op avontuur voor De Warmste Week

Hun doel? 3.000 (!) kilometer liften.

© VRT

Dieter Coppens en Kevin, uit het eerste seizoen van ‘Down the road’, gaan binnenkort opnieuw een grote uitdaging aan. In een nieuwe ‘Down the snow’ liften ze speciaal voor De Warmste Week van Rusland naar België. Zo willen de twee vrienden en doorgewinterde reispartners geld inzamelen voor het goede doel GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen.

Vorig jaar beleefden Dieter en Kevin tijdens De Warmste Week een ongelofelijk avontuur toen ze van Finland naar Wachtebeke reisden. Enkele weken geleden klopte Kevin aan bij Dieter met de vraag of ze dit jaar opnieuw iets konden doen voor het goede doel.

© VRT

‘Toen ik samen met Dieter naar het optreden van Bazart ging in Brussel, zag ik veel daklozen met kindjes. Dan brak mijn hart. Dan krijg ik onmiddellijk tranen. Toen heb ik een klik in mijn hoofd gemaakt: ik ga hen helpen. Ik moet hen een warm dak geven’, vertelt Kevin.

En daar kon Dieter natuurlijk geen ‘neen’ tegen zeggen. ‘Na ons ongelofelijk avontuur vorig jaar was ik eigenlijk niet van plan om nog eens op pad te gaan. Tot Kevin zelf kwam aankloppen met het idee om iets voor de daklozen te doen. Toen dacht ik: dit moeten we doen! Ik schrik van het feit dat dakloos worden iedereen kan overkomen’, legt Dieter uit. ‘Het moet maar even tegenzitten en je leven ziet er plots helemaal anders uit.’

Meer dan 3000 kilometer liften voor het goede doel

Daarom trekken ze er dit jaar weer op uit. De twee willen van Rusland naar België reizen en liften daarom meer dan 3.000 kilometer voor het goede doel. Dieter en Kevin beginnen op woensdag 18 december op het Rode Plein in Moskou aan hun avontuur. Net zoals vorig jaar gaan ze tijdens hun reis op zoek gaan naar vervoer, onderdak en warmte. Hun doel is om uiteindelijk net voor Kerstmis aan te komen in Kortrijk, waar De Warmste Week dit jaar doorgaat.

Kijkers kunnen het vrolijke duo steunen door ‘Down the snow’ te sms’en naar 4342 of een steunkaart te kopen via een.be. Dieter en Kevin liften dit jaar voor GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen. Hun avontuur is te volgen via de website en de sociale media-kanalen van Eén. Het volledige reisverslag is op op 31 december te zien op Eén en al vanaf 24 december online te vinden op VRT NU.

© vrt

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.