Home Lifestyle OMG: vangen we een eerste glimp op van de vervanger van Gertje...

OMG: vangen we een eerste glimp op van de vervanger van Gertje in allerlaatste videoclip van ‘Samson & Gert’?

De pratende hond maakt naar alle waarschijnlijkheid kennis met zijn nieuwe baasje in 'Het allerlaatste liedje'.

© YouTube @Samson & Gert

‘Samson & Gert’ lanceerden de videoclip van hun allerlaatste liedje. We zien Gertje afscheid nemen van zijn vrienden én Samson ontmoet naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe baasje.

Gert Verhulst kondigde eerder dit jaar aan dat hij na dertig jaar stopt als het baasje van de meest bekende hond van Vlaanderen. Dat vreselijke nieuws sloeg in als een bom! We groeiden op met deze iconische serie en zaten als kind elke zondagochtend in onze pyjama met een boterhammetje met choco in de hand paraat voor een nieuwe aflevering. We geven dan ook eerlijk toe dat we een traantje wegpinkten bij het bekijken van de allerlaatste videoclip van ‘Samson & Gert’ zoals we ze kennen.

Onze ogen schieten vol

‘Afscheid nemen, bestaat niet’, zong Marco Borsato ooit, maar helaas moeten we wél afscheid nemen van Gertje. In hun laatste song zingt hij: ‘Dit is het allerlaatste liedje dat we zingen met elkaar’ en onze ogen schieten vol. Zeker als Samson aanvult met: ‘Nog eens even alles geven en dan is het feestje klaar.’

We krijgen beelden uit de oude doos te zien van ons favoriete kinderprogramma en wat opvalt is dat sommige acteurs enorm hard veranderden zoals Alberto, terwijl anderen zoals Octaaf er bijna nog krak hetzelfde uitzien. Het refrein krijgen we alleszins de komende dagen niet meer uit ons hoofd. ‘Zwaai, zwaai, zwaai. Zwaai, zwaai, zwaai. Lieve vrienden en vriendinnetjes, bye bye.’

‘Moah daar ben je’

De allerlaatste zeven seconden van de videoclip zijn eigenlijk de allerbelangrijkste, want in die korte tijdspanne vangen we naar alle waarschijnlijkheid de allereerste, kleine glimp op van het nieuwe baasje van Samson. ‘Moah daar ben je!’, zegt Samson. ‘Dag!’ Het is dus duidelijk iemand die hij al kent en geen compleet onbekende. Net omdat ze er zo geheimzinnig over doen, denken we dat dit het nieuwe Gertje is!

Samson mag de vervanger van Gert dan misschien wel al in vol ornaat aanschouwen, wij moeten voorlopig genoegen nemen met een deel van zijn of haar benen. Wie die opvolger zal worden, komen we pas te weten op de première van de afscheidsshows op 21 december. ‘Het is een weloverwogen beslissing, want we willen dat Samson de volgende dertig jaar nog meegaat’, besluit Gert. Sommige fans denken dat zijn zoon Viktor in zijn voetsporen zal treden, maar Gert zwijgt als een graf. Spannend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: