Home Lifestyle VREUGDESPRONGETJE: Gertje heeft een nieuw baasje gevonden voor Samson

VREUGDESPRONGETJE: Gertje heeft een nieuw baasje gevonden voor Samson

Hij maakt zijn opvolger bekend op 21 december tijdens de première van de afscheidsshow.

© VRT

De allerlaatste videoclip van ‘Samson & Gert’ werd ingeblikt. Maar toch moeten we niet definitief afscheid nemen van ons jeugdsentiment. Gert Verhulst kondigt namelijk aan dat hij een opvolger heeft gevonden!

De dag dat Gert Verhulst aankondigde dat hij stopt als Gertje, het ietwat norse baasje van de pratende hond Samson, blijft voor eeuwig en altijd een zwarte pagina in onze geschiedenisboeken. We zaten als peuter, kleuter en stiekem zelfs als tiener iedere zondagochtend klaar voor een nieuwe aflevering van ‘Samson & Gert’. Dat hier een einde aan komt, zorgde voor traantjes in heel wat Vlaamse huiskamers, inclusief de onze!

In de voetsporen van Gert

We bleven met heel wat vragen achter, want hoe moet het nu verder met onze favoriete serie van vroeger? De cast blikte afgelopen woensdag alleszins de allerlaatste videoclip in voor het allerlaatste liedje. ‘Een feest van nostalgische beelden en hilarische taferelen’, aldus Studio 100 die voor deze gelegenheid heel wat oude bekenden opscharrelde. Binnen twee weken mogen we daar het resultaat van bewonderen en dan zijn er enkel nog de afscheidsshows waar we Gertje aan het werk kunnen zien.

Voor je opnieuw naar die zakdoek moet grijpen, er is nu ook goed nieuws! Gert himself  kondigde nu namelijk aan dat hij een nieuw baasje heeft gevonden voor Samson. ‘Er komt een opvolger’, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Die maken we bekend op de première van de afscheidsshow in het pop-uptheater in Puurs.’ Op 21 december komen we dus eindelijk te weten wie in de voetsporen zal treden van Gert.

Zoon Viktor

‘Het is een weloverwogen beslissing, want we willen dat Samson de volgende dertig jaar nog meegaat’, aldus Gert. ‘We zochten een soort standvastigheid en continuïteit, en ik denk dat dit wel gaat lukken met de mensen die we hebben gevonden.’ Meer wou Gert hier niet over kwijt, het is dus spannend afwachten tot eind december. Of zijn zoon Viktor een kanshebber is nu hij meer en meer opduikt op het kleine scherm, blijft voorlopig ook een mysterie. ‘Of de opvolger ook de familienaam Verhulst zal dragen? Mijn vader Jos is het alleszins niet!’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.