Home celebs MIA’s 2019: Zwangere Guy kaapt de meeste nominaties weg

MIA’s 2019: Zwangere Guy kaapt de meeste nominaties weg

Ook Brihang en Balthazar maken kans op veel prijzen.

MIA's
© Belga

De genomineerden voor de Music Industry Awards, de grootste Vlaamse muziekprijzen, zijn bekend. De Brusselse rapper Zwangere Guy heeft de meeste nominaties beet. Hij maakt kans op maar liefst zeven beeldjes. De MIA’s worden op donderdag 6 februari uitgereikt.

Het werd de voorbije jaren op de MIA’s steeds duidelijker dat de urban scene aan een opmars bezig is. De nominaties van dit jaar zijn de ultieme bevestiging daarvan. Zwangere Guy, die in maar liefst zeven categorieën kan winnen, wordt op de voet gevolgd door Brihang, die andere populaire rapper. De West-Vlaming ziet zijn naam in zes categorieën verschijnen. Ook de indierockgroep Balthazar kan zes beeldjes winnen.

Nederlands boven

De nominaties tonen eveneens de populariteit van Nederlandstalige muziek aan. Zowel Zwangere Guy als Brihang rappen in het Nederlands, en ook Vlaanderens lieveling Niels Destadsbader heeft drie nominaties achter zijn naam. Maar liefst een derde van de nominaties gaat naar Nederlandstalige muziek.

Angèle kan uiteraard niet ontbreken op de genomineerdenlijst. De Brusselse maakt kans op vijf MIA’s, waaronder die van beste videoclip voor ‘Balance ton quoi’. Ze kan ook winnen in de categorie Hit van het jaar met ‘Tout oublier’, de hit die ze samen met haar broer Roméo Elvis uitbracht. De concurrenten in die categorie zijn Tourist LeMC en Raymond van het Groenewoud met ‘Spiegel’, ‘Instagram’ van Dimitri Vegas & Like Mike en ‘Ordinary’ van Regi en Milo Meskens.

Je kan vanaf nu stemmen voor je favoriet in de categorieën Album, Alternative, Dance, Doorbraak, Groep, Nederlandstalig, Pop, Solo Vrouw, Solo Man, Urban, Vlaams populair en Hit van het jaar. De muzieksector beslist over de winnaars in de andere categorieën. Tickets voor de show op 6 februari in Paleis 12 in Brussel zijn nu verkrijgbaar. De liveshow wordt ook uitgezonden op Eén.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.